Fin helg för Uppland

Den gångna helgen var det dags för Upplandslaget i friidrott att tävla på Svealandsmästerskapen på Gunder Hägg Stadion i Gävle. Laget bestod av 43 stycken 13 -och 14åriga ungdomar och ett antal ledare från Upplands olika friidrottsföreningar.

12 september 2017 09:41

Totalt hamnade Uppland på en andraplats i distriktsmatchen efter segrande Stockholm som sin vana trogen hade den största truppen och hamnade högst upp på pallen. Uppland gjorde en strålande insats och samlade ihop 16 medaljer, ett distriktsrekord och mängder av personliga rekord.

Bland 13-åringarna var Tilde Söderlund i storform och vann både längdhoppet och tresteget för F 13. Tilde hamnade sedan på silverplats i höjdhoppet och knep en bronsmedalj i lång häck. På kort häck blev Tilde fyra strax utanför pallplats. Saga Berg, Östhammars friidrott, kastade långt i slägga och hamnade där på en fin tredjeplats. Bland killarna stod Edvin Gustafsson, Upsala IF, för två medaljer genom sina brons i längd och tresteg. Edvin blev även fyra på 60m och femma på 200m och diskus. Jonathan Johansson från Rånäs 4h tog en fin tredjeplats i stav. Lukas Forss, Upsala IF, hamnade högt upp i resultatlistorna och blev fyra på 60m häck och femma på lång häck. Klubbkamraterna Gustav Andren (slägga) och Marc Flener ( längdhopp) landade även på fina femteplatser.

Bland fjortonåringarna blev det en guldmedalj i diskus för Emma Wallsten, Örbyhus, kombinerat med många fina fjärde och femteplaceringar. Tindra Kjettselberg, Örbyhus, var fyra i tresteg, på kort häck och i längd. Elsa Eriksson, Upsala IF, var fyra i höjd och klubbkompisen Elsa Jansson var femma på 300m häck. Victoria Wickman, Alunda SK, hamnade på femte plats i diskus.

På killsidan blev det nytt distriktsrekord på 80m häck med tiden 11,96 i försöken av Oskari Peura från Upsala IF. Oskari sprang sedan ännu snabbare i finalen och knep silvret men dock med för mycket vind i ryggen för att gälla som distriktsrekord. Oskari blev även fyra på 300m häck. Sture Källström, Upsala IF, tog brons på 80m, Victor Rydåker från Örbyhus tog hem silvermedaljen i diskus och hamnade även bra till i slägga med en fjärdeplats och i spjut där han blev femma.

Sebastian Eriksson från Alunda SK sprang bra på långsprinten och tog brons på 300m och 300m häck. Sebastian blev även fyra i kula med bra resultat. Nils Ekroth från Upsala IF gjorde hinderdebut och sprang hem en bronsmedalj till Uppland. Nils blev även fyra på 2000m. Ludvig Reinsson, Ununge, sprang bra på 300m häck och hamnade på en femteplats och Samuel Vinberg från Upsala hamnade högt upp i listorna med en femteplats i tresteg som bästa resultat.

Tävlingsdagarna avslutades med kort stafett för de olika distrikten och där lyckades Upplands P 14 killar (Samuel Vinberg, Sture Källström, Ludvig Reinsson och Sebastian Eriksson) springa hem ett silver efter hård kamp med de andra distrikten.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!