Fartfylld motortävling i Tierp

28 juli 2017 13:24

I helgen avgörs Race Star Summer Nats på Tierp Arena under två fartfyllda dagar där det förutom dueller i dragracing blir bilutställning, uppvisning och annat. Totalt avgörs cirka 15 klasser och i Top Fuel Dragsters ställs Patrik ”Pata” Pers mot Monica Öberg.

− Tierp ska bli kul. Förr i tiden var det en tradition att ta med dragstern till Mantorp sista helgen i juli. Nu har man återskapat den traditionen på Tierp, säger Monica Öberg i ett pressmeddelande.

Det är dock inte schemalagt några särskilda tider då Top Fuel ska köras.

– Då det rör sig om matchrace kommer det bli ett antal körningar under helgen, men vi kan inte redogöra för några klockslag. Man får komma i tid och hålla sig framme när det blir dags, säger promotorn Lennart Olsson som står för arrangemanget.

En annan populär klass som kommer att avgöras är Topp Doorslammer där ekipagen köra ett shootout, det vill säga rappa dueller. Ungefär som ett straffdrama i fotboll eller ishockey.

– Ett tiotal bilar ska vi nog få ihop, säger Iggesundsbon Benny Strand som är ordförande i Top Doorslammers förarförening i ett pressmeddelande.

Benny räknar med att de allra snabbaste bilarna kommer att infinna sig. Publiken kan räkna med att få uppleva dueller med fyrasekunderskörningar och sluthastigheter på uppåt 300 kilometer i timmen. (UNT)

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!