Får Sirius sin stjärna?

BANDY: Bandy-Sveriges jakt på Patrik Nilsson går vidare. Enligt uppgifter till UNT så är Sirius ett av de hetaste alternativen för den förre Hammarbyspelaren.

23 april 2014 19:15

– Jag har inga kommentarer. Det kan låta tråkigt men jag säger ingenting förrän jag har klart med en klubb, säger Patrik Nilsson.
Även Sirius lägger locket på – mer eller mindre i alla fall.
– Jag vet inte vilka källor du har. Vad jag vet så har Patrik ett antal klubbar att välja mellan, säger Mats Söderman, sportsligt ansvarig i Sirius Bandy.
När UNT frågar Söderman om Sirius är en av de klubbarna blir han mer försiktig:
– Tja … Jag har egentligen inga kommentarer till det. Jag har sagt förut att vi är intresserade av Patrik Nilsson och det är vi fortfarande.
Enligt UNT:s källa så ligger Sirius väldigt bra till.
– Det är nog tagit ur luften, det är en bit kvar innan det blir som du säger, säger Söderman med ett skratt.

Det som kan avgöra Patrik Nilssons klubbval är vad som händer i Sandviken. Skyttekungen Christoffer Edlund har ännu bestämt sig: Sandviken eller Ryssland. Flyttar Edlund österut så lär Sandviken vara intresserat av Nilssons tjänster.
– Det finns ett intresse från Ryssland, medger Edlund.
Han har kontrakt med Sandviken och det är bara ett ryskt lag som kan få honom att lämna Saik. Men det är oklart när beskedet kommer från landslagsstjärnan.
– Jag vill inte uttala mig egentligen, men det är klart att jag hoppas få klart så snabbt som möjligt, säger Edlund när UNT frågar om han har någon deadline, oavsett klubbval.

Sirius har just nu 18 seniorspelare under kontrakt. Räkna med att någon eller några av dem lämnar. En av dem kan vara Ted Wiklund som sägs vilja flytta hem till Karlstad. En annan är Oskar Bremler som varit utlånad till en norsk klubb.
Läget när det gäller Klas Nordström, Daniel Sandberg och Johan Andersson är oklart.
– Vi jobbar på det, säger Mats Söderman när de tre namnen förs på tal.
Sirius har i stort sett hela truppen klar redan i mitten av april.
– Det är kul att vi har fått lite snurr … Vi har bestämt oss för att göra någonting bra. Det kanske inte räcker för topp-3 nästa säsong, men vi jobbar succesivt. Rom byggdes inte på en dag, säger Mats Söderman.

När det gäller tränarfrågan så finns det ingenting nytt att rapportera. Pierre Roos sköter försäsongsträningen.

Spelare under kontrakt

Kimmo Kyllönen, Gustav Holmgren, Niklas Eriksson, Patrik Johansson, Pierre Roos, Daniel Bärneskär, Max Eriksson, Victor Lundberg, Robin Olsson, Joel Wigren, Patrik Eidenert, Jakob Jenefeldt, Jimmy Lindgren, Mattias Hammarström, Mattias Widén, Ilja Grachev, Ted Wiklund, Oskar Bremler.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Håkan Lundh