"Fantastisk inramning – superpublik!”

För en matchs skull handlade det om en fest. Inte säsongen. Uppsala Basket gick in till sin sista hemmamatch i Fyrishov och gick därifrån med vad det ville ha. ”Det var fantastisk inramning med superpublik”, säger Axel Nordström.

15 mars 2019 22:16

Uppsala Basket tog sin andra raka seger när Umeå besegrades med 89–80. Sista hemmamatchen för säsongen blev lyckad – och lockade närmare 900 personer.

Inramningen i Fyrishov påminde mer om en slutspelsmatch än en betydelselös epilog för ett lag som tvingas lämna högsta serien. Mannos Nakos sänkte avgörande trepoängare, Odin Lindell dunkade och Axel Nordström var överallt.

– Det var otroligt skönt. Det var fantastisk inramning med superpublik. Vi spelade som ett lag precis som förra matchen och vi lyckades bära med oss det hit idag, säger Axel Nordström, som noterades för 22 poäng och 12 returer.

– Vi ville verkligen spela ut vårt spel med känslor och jag tycker att det syns. Vi delar bollen bra och har fem spelare på över tio poäng. Det är bra.

Axel Nordström gör sin tionde säsong i Uppsala Basket. 17 år gammal satt han på läktaren i Fyrishov när Uppsala nådde sin första semifinal på 13 år våren 2009 och samma sommar blev han en del av ligalaget.

2015 var han en nyckelspelare när klubben nådde sin första SM-final på 36 år och under de två senaste säsongerna har Axel Nordström varit en av de absoluta bästa inhemska spelarna på sin position. Frågan är vad som händer nu när moderklubben tvingas ned i superettan?

– Jag ska varken säger bu eller bä. Jag ska fokusera på nuet och spela klart matchen på tisdag (borta mot Jämtland) och ta och vila benen några veckor.

Det viskas om att du kan avsluta säsongen utomlands?

– Vi får se vad som erbjuds och om det erbjuds något.

Vad tror du om framtiden för Uppsala Basket?

– Jag tycker att det finns många som bryr sig om basketen här i Uppsala och vill den väl och får man till det med en bra organisation. Vi har fått in bra människor nu som jobbar hårt tror jag absolut att Uppsala kommer att komma tillbaka till basketligan, säger Axel Nordström.

Matchfakta

Uppsala Basket↔89

Umeå↔80

(20–23, 26–26, 19–14, 24–17)

Poäng, Uppsala: Axel Nordström 22, Dante Williams 21, Nathan Dawit 16, Odin Lindell 13, Brian Bridgeforth 10, Mannos Nakos 4, Nemanja Jovanovic 3. Publik: 869

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Mathias Rutegård