Fansens favorit klev fram

Det var inget snack om saken om vem som var fansens favorit när FBC Uppsala mötte Karlstad. Och det var Frida Bäfve som avgjorde matchen med sina två mål.

21 januari 2017 16:28

Ett flicklag från Frötuna höjde stämningen när FBC Uppsala spelade mot Karlstad. Under hela matchen väsnades klacken och skapade en härlig inramning till matchen. "Frida, Frida, Frida" hördes under stora delar av matchen och Bäfve, som hon heter i efternamn, gjorde inte sina fans besvikna.

– Jag och Sofie Paulsson var och föreläste för det laget för någon vecka sedan och det var de som var här för att titta på matchen. Det var därför de hade koll på vad jag hette. Det var kul och det är ju framtiden som man brukar säga, säger FBC-kaptenen som stod för dubbla mål.

I den viktiga matchen mot femman Karlstad stod FBC Uppsala för en nästan prickfri insats. Trots spelmässigt fina insatser den senaste tiden brukar FBC darra till i den tredje perioden, någon man helt jobbade bort mot Karlstad.

– Vi har spelat bra 40 minuter och sedan tappat så det var väl det vi ville lösa till den här matchen, att spela bra sista 20 också och det tycker jag att vi gjorde också.

Och segern var minst sagt viktig om man kastar ett öga på tabellen. I och med lördagens trea så rycker FBC Uppsala ifrån Malmö i slutspelskampen. Samtidigt som FBC kliver förbi Endre upp till sjundeplatsen så ökar avståndet ner till nian Malmö till hela sex poäng.

– Det var viktigt tabellmässigt, men kanske framför allt för oss som lag. Vi visade att vi kan vinna och att vi kan spela 60 minuter bra innebandy. Det var det absolut viktigaste.

... nu kan ni väl inte tappa det här?

– Nej, då borde vi ha en smäll på käften, det kan jag säga, säger Frida Bäfve.

5–1

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Daniel Meisels

Ämnen du kan följa