Storvreta är vana att spela SM-finaler och lika vana med att administrera och distribuera biljetter till sina supportrar. Just nu har klubben drygt 1 300 biljetter att tillgå efter att man fått besked om att en extraläktare kommer att byggas på den kortsida man kommer att ha sina fans.

– Vi hade turen att hamna på den sidan där det är gott om plats. Men vår signal är att behovet kommer vara långt mycket större än antalet biljetter vi fått, säger Robert Andersson, försäljnings- och marknadsansvarig.

Storvreta hoppas dock kunna få loss ytterligare några biljetter.

– Vi kommer tacksamt ta emot alla biljetter vi kan få för att fylla det stora behovet som finns, säger Andersson.

Biljetterna kommer att släppas för allmän försäljning på webben klockan 12.00 på tisdagen. Då är redan ett stort antal av biljetterna redan förbokade av säsongskortsinnehavare (för nästa säsong), sponsorer, anhöriga till spelare och supporterklubben.

– När biljetterna släpps för allmän försäljning är vår bedömning att de kommer att sälja slut på några timmar, säger Andersson.

Förutom på nätet kommer ett antal biljetter även att säljas på kansliet i Storvreta under tisdag kväll.

Biljetterna går att köpa löst eller tillsammans med busspaket. Senast Storvreta spelade final i Stockholm, 2016 i Tele 2 Arena, sålde klubben nästan 700 bussplatser. Kanske kan den siffran stiga då SJ meddelat klubben att arbeten gör att tågen inte kommer att kunna gå hela sträckan mellan Uppsala och Stockholm på lördag utan stannar i Märsta för byten mot buss.