Eriksson tillbaka med besked

Det blev seger för Sirius i genrepet borta mot Örebro med 1–0. Men kanske än viktigare: Andreas Eriksson klarade av comebacken utan skadekänningar.

27 mars 2015 13:36

Senast nyförvärvet Andreas ”Ante” Eriksson spelade en fotbollsmatch var på Sirius träningsläger i Turkiet i början av februari där han fick en halvlek mot slovakiska MFK Zemplin Michalovce. Sedan dess har knäproblem stört honom, vilket bland annat lett till en kortisonspruta.

I genrepet inför superettan kom Eriksson, som värvades tillbaka från seriekonkurrenten BP i vintras, in efter paus som central offensiv mittfältare i Sirius 4–2–3–1-uppställning.

– Kul att vara med igen, säger 33-åringen med en baksnus upptryckt under läppen efter 1–0-segern mot allsvenska Örebro innan han utvecklar:

– Jag har kört på för fullt i två veckor nu, men jag känner mig fortfarande lite ringrostig. Det som saknas är explosiviteten och lite flås. Fast jag måste säga att det var skönt att äntligen få spela på en bra plan (Behrn arena). Lötens matta är hyfsat slutkörd. Det är knappt roligt att lira där, fortsätter Eriksson.

Är du att räkna med från start mot Syrianska i premiären?

– Det beror helt på hur det känns på träningarna i veckan. Men som det känns i dag så skulle jag nog kunna spela 75 minuter i alla fall.

Matchens enda mål kom till i mitten på den första halvleken när Christer Gustafsson väggspelade fram Stefan Silva i straffområdet. Väl där fick Örebros mittback Eidur Sigurbjörnsson bollen på armen och domaren Glenn Nyberg pekade på straffpunkten. Silva satte elvameterssparken lågt bakom Oscar Jansson i Örebro-kassen.

I den andra halvleken var hemmalaget nära att kvittera vid ett flertal tillfällen, men Sirius kunde hålla undan.

– Stora delar av matchen gjorde vi det riktigt bra där jag tycker att vi var coola med bollen och där laget uppträdde bra ihop. Sedan blev det lite rörigt på vänsterkanten i slutet av matchen där vi släppte till för mycket, säger tränaren Kim Bergstrand.

Vilka spelare stärkte sina aktier inför premiären?

– Jag tycker att både (Nicklas) Maripuu och Kim (Skoglund) gjorde det bra. Andreas (Andersson) var stabil i målet. Sedan tycker jag att Christer (Gustafsson), Stefan (Silva) och de där framme skötte sig bra.

Vad säger du om ”Ante” Erikssons insats?

– Jag tycker att han visade vilken bra spelare han kan vara i sina stunder. Men han har en bit kvar.

Han säger att han kan spela 75 minuter mot Syrianska, är han aktuell för startelvan?

– Det får vi se, men vi kommer inte att chansa med ”Ante”.

I övrigt kan nämnas att Bälinge-fostrade Robert Åhman Persson, som numera är lagkapten i Örebro, inte kom till spel mot Sirius då han dras med småskavanker. Missade matchen i hemmalaget gjorde även den meriterade och viktige mittfältaren Nordin Gerzic (magsjuk) samt målfarlige anfallaren Alhassan ”Crespo” Kamara (skada).

Fotboll, träningsmatch

Örebro–Sirius 0–1 (0–1)

Mål: 0–1 (30) Stefan Silva (straff).

Hörnor: 1–8 (0–4).

Varningar, Örebro: Sam Mensah. Sirius: Erik Figueroa, Nicklas Maripuu.

Domare: Glenn Nyberg, Borlänge.

Publik: Cirka 300.

Sirius (4–2–3–1): Andreas Andersson–Gustav Thörn, Carl Nyström, Oscar Pehrsson, Erik Figueroa–Nicklas Maripuu, Kim Skoglund–Johan Andersson (Andreas Eriksson, 46), Christer Gustafsson (Jonatan Berg, 70), Stefan Silva–Moses Ogbu (Kingsley Sarfo, 66).

Ej inbytta: Lukas Jonsson (mv), Jonathan Lundbäck.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Gustaf Andersson