Fin Gotlandsdebut av Tierpförare

Samantha Skott Fant hade aldrig kört enduro innan helgens GGN. Så snacka om succédebut när hon körde in som tvåa i sin klass.

Enduro 28 oktober 2019 20:13

Samantha Skott Fant från SMK Tierp körde till sig en fin andraplats i ungdom klass 2 för flickor. Och hade det inte varit för problem med bromsen så kanske hon till och med kört till sig förstaplatsen, eftersom hon hade bättre varvtider än segraren i klassen, Julia Hettström från Linköping. Detta i sin första tävling på en endurocykel. 
– Det gick mycket bättre än jag trott. Men det var ganska svårt, eftersom det var så halt. Dessutom körde jag på min brors cykel, och har aldrig kört den innan. Sedan körde jag omkull på kalkstenen, och frambromsen gick sönder, så jag hade ingen broms på nästan hela tävlingen, säger 15-åriga Samantha Skott Fant, som normalt sett är en duktig motocrossåkare och vunnit girlsklassen i Nordcupen två år i rad. 
För brorsan Niklas Skott Fant gick det inte som han hade hoppats på i Lilla GGN. Han fick inte igång cykeln i starten, och var tvungen att gå ut ganska hårt för att köra upp sig. Till slut blev han 54:a i mål. 
– Det var inte resultatet som jag hoppats på. Men det är bara att bita ihop och komma igen. När jag inte fick igång hojen så var jag tvungen att köra ikapp ganska mycket, men det straffade sig med att jag inte orkade riktigt. Det hade gått mycket bättre om jag hade legat längre fram i början, säger Niklas Skott Fant. 
De bästa resultaten av Upplandsåkarna i elitklassen stod Göta MS Olle Sundberg för med sin tolfteplats, samt André Högberg som blev 17:e i samma klass. 

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!

Ämnen du kan följa