Fin Gotlandsdebut av Tierpförare

Samantha Skott Fant hade aldrig kört enduro innan helgens GGN. SÄ snacka om succédebut nÀr hon körde in som tvÄa i sin klass.

Samantha Skott Fant gjorde en fin debut som enduroÄkare i Gotland Grand National.

Samantha Skott Fant gjorde en fin debut som enduroÄkare i Gotland Grand National.

Foto: Privat

Enduro2019-10-28 20:13

Samantha Skott Fant frĂ„n SMK Tierp körde till sig en fin andraplats i ungdom klass 2 för flickor. Och hade det inte varit för problem med bromsen sĂ„ kanske hon till och med kört till sig förstaplatsen, eftersom hon hade bĂ€ttre varvtider Ă€n segraren i klassen, Julia Hettström frĂ„n Linköping. Detta i sin första tĂ€vling pĂ„ en endurocykel. 
– Det gick mycket bĂ€ttre Ă€n jag trott. Men det var ganska svĂ„rt, eftersom det var sĂ„ halt. Dessutom körde jag pĂ„ min brors cykel, och har aldrig kört den innan. Sedan körde jag omkull pĂ„ kalkstenen, och frambromsen gick sönder, sĂ„ jag hade ingen broms pĂ„ nĂ€stan hela tĂ€vlingen, sĂ€ger 15-Ă„riga Samantha Skott Fant, som normalt sett Ă€r en duktig motocrossĂ„kare och vunnit girlsklassen i Nordcupen tvĂ„ Ă„r i rad. 
För brorsan Niklas Skott Fant gick det inte som han hade hoppats pĂ„ i Lilla GGN. Han fick inte igĂ„ng cykeln i starten, och var tvungen att gĂ„ ut ganska hĂ„rt för att köra upp sig. Till slut blev han 54:a i mĂ„l. 
– Det var inte resultatet som jag hoppats pĂ„. Men det Ă€r bara att bita ihop och komma igen. NĂ€r jag inte fick igĂ„ng hojen sĂ„ var jag tvungen att köra ikapp ganska mycket, men det straffade sig med att jag inte orkade riktigt. Det hade gĂ„tt mycket bĂ€ttre om jag hade legat lĂ€ngre fram i början, sĂ€ger Niklas Skott Fant. 
De bĂ€sta resultaten av UpplandsĂ„karna i elitklassen stod Göta MS Olle Sundberg för med sin tolfteplats, samt AndrĂ© Högberg som blev 17:e i samma klass. 

SĂ„ jobbar vi med nyheter  LĂ€s mer hĂ€r!
LĂ€s mer om