Adam Andersson tvingades bryta kåsan

Adam Andersson låg topp fem i Novemberkåsan. Då gick bensinslangen sönder - och han tvingades bryta sista dagssträckan.

Adam Andersson tvingades bryta Novemberkåsan i Eskilstuna.

Adam Andersson tvingades bryta Novemberkåsan i Eskilstuna.

Foto: Thomas Lindblom

Enduro2019-11-30 16:36

Adam Andersson från Örbyhus hade tätkänning i Novemberkåsan som avgörs i Eskilstuna. Men då tvingades han väldigt snöpligt att bryta - på den femte och avslutande dagssträckan. 
– Soppaslangen gick av i mitten av den sträckan, så det var bara att bryta. Jag måste fått in någon pinne där eller någonting, och jag hade behövt grejer från depån för att göra i ordning felet, och då hade jag blivit diskad, så det var bara att bryta direkt, säger Adam Andersson. 
Adam hade förhoppningar om att vara med i kampen om en plats på prispallen i den klassiska tävlingen. Men så blev det alltså inte. Som bäst låg han trea i tävlingen. 
– Jag kände mig inte trött eller så, så det var riktigt surt att behöva bryta där, det kändes som att underlaget passade mig. Det var blött och så, och det var en ganska stor lucka upp till ledaren, men jag hade ork och det hade inte varit någon omöjlighet att utmana, säger Adam Andersson i depån efter att han tvingades bryta. 
Därmed är säsongen över för Adams del. Nu väntar lite vila innan nästa säsong drar igång. 
– Det har väl varit en säsong som varit upp och ned. Jag hade länge sviter från kraschen i Chile, men det har ändå varit ett bra år. SM-guld i klass, par-SM-silver och en tredjeplats på Ränneslätt, säger han. 
Inför nattsträckan var Karlskogas Joakim Ljunggren i ledningen, tolv sekunder före klubbkamraten Niklas Persson. Bäste upplänning efter dagssträckan är Uppsalas Alexander Dahlén på 14:e plats. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!