En storspelande målvakt som trivs

Det är inte alltid målgörarna som är populärast i laget – det är Uppsala Bois Gino Lagos ett bra exempel på. Mot Spånga/Bromsten i UNT-cupen stod målvakten för flera fina räddningar .

7 november 2014 12:51

Under lördagen spelade pojkar (och ett flicklag!) födda 2004 sina matcher i UNT-cupen i Relitahallen. Under förmiddagen mötte Uppsala Bois Stockholmslaget Spånga/Bromsten.

Det var inledningsvis en jämn drabbning där ställningen var 4–4 i paus efter att laget följts åt i protokollet, men efter full tid hade Spånga/Bromsten gått ifrån till en 8–4-seger. Ändå fick Uppsala Bois målvakt Gino Lagos pris som matchens lirare i det egna laget, vilket säger en del om matchbilden i den andra halvleken där Lagos fick göra den ena kvalificerade räddningen efter den andra.

– Men jag tycker ändå att vi spelade bättre än i den första matchen i dag, säger Bois-målvakten som har spelat bandy i fem år och började spela i lag för två år sedan (innan dess var han med i Bandykul).

Vilken räddning var du mest nöjd med?

– Det var när jag fick flera skott på mig i rad och klarade alla.

Ett förekommande problem i många lag är annars att hitta spelare som vill stå i mål. Så är det dock inte fallet i Uppsala Bois där Gino Lagos står de flesta av matcherna. Vilket är något han trivs med.

– Jag har stått i mål nästan hela tiden sedan jag började. Det är kul. Alla tycker att jag är så bra, och då är det kul att fortsätta, säger tioårige Lagos.

Målskyttar för Uppsala Bois var: Melker Lemming, Yoan Drumev, Joel Nordmark och Fabian Eriksson (inlånad från Unik).

Övriga lag som deltog under lördagen var: Sirius, Helenelund, Västerås, Unik, GT/76 och Uppsala Bois flickor.

Under söndagen fortsätter UNT-cupen i bandy med matcher för pojkar födda 2005 och 2006.

Fotnot: Till skillnad mot tidigare upplagor så räknas inte resultaten i UNT-cupen i år då den ligger så tidigt på säsongen, därav inget slutspel.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Gustaf Andersson