En oförglömlig Englandsresa

OK Linnés ungdomar bjöds in till vad som blev en oförglömlig resa till England och stafetten Peter Palmer Trophy

16 september 2019 09:33

OK Linné blev under förra året kontaktade av det brittiska orienteringsförbundet som var intresserade av att etablera ett samarbete med en större svensk orienteringsklubb. Sagt och gjort planerades resan, pengar jobbades in och till slut stod ett helt gäng ungdomar (13–18 år) från OK Linné mellan på Arlanda för att resa mot London och sexmannastafetten Peter Palmer Trophy.

Första dagen ägnades åt träning i Winterfold Forest och Lieth Hill och lärdomar om att ormbunkar i terrängen kan verka som en djungel. Efter att ha avverkat ett turistbesök inne i London väntade en gemensam träning med South Eastern Junior Squad. På träningen övades kontrollplockning, höjdkurvor, backlöpning och hur man hittar en liten grop i ett hav av ormbunkar.

Sista träningen inför stafetten skedde på högt belägna Ashdown Forest, som bjöd för omväxlings skull på riktigt löpbara partier blandade med fullkomligt ogenomträngliga taggiga snår och en och annan kulturupplevelse. Det sades nämligen att det var denna skog som stod som förebild till Nalle Puhs sjumilaskog.

Själva stafetten blev nervig. i mörkret klocken 05.00 hade OK Linné tre pannlampsförsedda lag på startlinjen varav ett var ett kombinationslag med Karlskrona SOK. Den engelska terrängen runt Kidbrooke Park och Hindleap Warren visade sig svår att bemästra på natten och lite utlandsnerver på det gjorde att Linnélagen kom lite efter i början. Resultatet: En tredje-, en sjunde- och en niondeplats.

Men med konstant musik av en hängiven DJ med rökmaskiner, blinkade lampor, stjärnfall och varmt te gjorde stämningen bra. Och när Englandsresan summerades bjöd OK Linné tillbaka – med att välkomna de brittiska ungdomarna till Uppsala och under nästa års stora orienteringshändelse O-ringen som då avgörs i Uppsala.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!