Ekonomisk kris i Sirius Bandy

Det är ekonomisk kris i Sirius. Nu tvingas klubben att kraftigt sänka löner för personal och spelare. "Vi skulle inte klara av att fullfölja den här säsongen utan att vidta åtgärder."

13 januari 2018 15:51

Spelarna i Sirius a-lagstrupp informerades om det akuta ekonomiska läget under lördagen. Beskedet mottags förstås med nedstämdhet.

– Det var hängande huvuden och säkert också en frustration, säger klubbchefen Jimmy Helmersson, som var den som informerade spelartruppen.

"Intäkterna har inte varit vad som förväntats", skriver Sirius i ett pressmeddelande som skickades ut under lördagseftermiddagen.

– Våra intäkter har inte nått den nivå vi räknat med. Samtidigt har vi haft kostnadsökningar som inte fanns med i budget. Det framtvingar åtgärder för att trygga klubbens framtid, säger Sirius Bandyns ordförande Erik Weiman i pressmeddelandet.

Klubbchefen Jimmy Helmersson kom nyligen tillbaka efter en längre tids sjukdom och ett en av hans första uppgifter blev att granska ekonomin.

– Resultatet av den granskningen var att ekonomin var så pass dålig att vi riskerar att inte klara av säsongen, säger han.

Nu har Sirius Bandys styrelse fattat beslut om en handlingsplan, och den omfattar bland annat sänkta löner.

– Spelarnas och personalens löner kommer att sänkas kraftigt under den återstående säsongen. Naturligtvis är det inget roligt beslut för någon, men vi ser det som nödvändigt om inte än svårare konsekvenser ska bli följden av det rådande läget, säger Erik Weiman i pressmeddelandet.

Jimmy Helmersson var den som informerade spelarna.

Reaktionen bland spelarna var givetvis besvikelse, men var det någon spelare som direkt reagerade med att hoppa av?

– Nej, det var ingen sådan reaktion nu, säger Helmersson.

Exakt hur det här beslutet kommer att påverka a-laget är oklart. Sirius kämpar just nu för att undvika kval.

– Sirius Bandy har de tre senaste åren arbetat hårt för att stabilisera klubbens ekonomi och hade vid förra bokslutet ett positivt resultat. Vår förhoppning har i det längsta varit en motsvarande utveckling även i år, men vi ser just nu inte att det är möjligt att nå utan åtgärder, säger Erik Weiman i pressmeddelandet.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Håkan Lundh