Efterlängtad pallplats för talangerna

I helgen seglades KSSS Olympic Class regatta som är den nationella säsongsavslutningen för Nordens alla jolleseglare. Hannah Lundgren och Ebba Ettemo har seglat ihop i ett år och i helgen kom den första pallplatsen.

8 oktober 2019 10:49

På de fem olika banorna fanns allt från unga optimistseglare till landslagsseglare och flertalet av seglarna som ska representera Sverige i OS i Tokio. Bland annat Anton Dahlberg och Fredrik Bergström som toppar världsrankingen i världen i 470.

Hannah Lundgren och Ebba Ettemo från Uppsala har seglat ihop i ett år och i helgen kom den första pallplatsen.

– Vi seglade stabilt och fick med oss en spik (första plats) och ett gäng tredjeplatser i de sju race vi seglade i helgen. Vi slutar trea och det är vår bästa placering i en nationell regatta. Men det var sjukt kallt och lite annorlunda att skrapa rutan på bilen innan vi åkte iväg till tävlingen, säger Hannah Lundgren som är rorsman i i teamet.

– Lite sjukt att rigga båten med tjocka vintervantar men det gick bra. Väl ute på vattnet frös vi inget i våra torrdräkter, berättar Ebba Ettemo som är gast. Den 20 oktober avslutar vi seglingssäsongen i Uppsala vi får hoppas att det inte blir kallare.

Kommande säsong kommer tjejerna fortsätta satsa på Feva med målet att klättra ytterligare i riksrankingen i RS Feva-klassen.

– Men vi har skaffat en 29er som vi kommer att skola in oss på, berättar Hannah. 29ern kräver mycket träning då den är väldigt rank, men å andra sidan kan man segla över 45 km/h när man behärskar den.

Förutom att segla med varandra kommer tjejerna även segla mot varandra då Hannahs moderklubb Ekolns Segelklubb ånyo kvalat in till Allsvenskan Segling där de 18 bästa klubbarna svenska klubblagen fightas om äran och platserna i Champions League. Ebba Ettemo har tävlat med Upsala segelsällskap i allsvenskan under årets säsong.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!