Efter succén: "Gick över förväntan"

Inte de bästa förutsättningarna. Men Patrik Åhman visade upp bra fart under SM-premiären – och nu blir det full satsning under 2016.

8 februari 1916 16:55

Patrik Åhman körde upp sig till en fin andraplats i den trimmade JSM-klassen under rally-SM-premiären Rally Bilmetro i Gävle i helgen.

Almungeföraren, som hade sin bror Pontus i högerstolen, fick en bra start på rallyt, men stod för ett rejält tapp under den fjärde specialsträckan där däcken kort och gott tog slut. Efter servicen, med nya fräschare däck på hjulen, togs kampen upp igen.

– Vi åkte med åtta begagnade däck och tappade 27 sekunder på fjärde sträckan när däcken tog slut. Hade vi haft nya däck hade vi kunnat kriga mera, så är det, säger Patrik Åhman, som rattade en Opel Corsa.

Inför den sista sträckan på Gävletravet låg Almungeekipaget på en tredjeplats, fyra sekunder efter Andreas Persson, MK Ratten, Toyota Corolla. Då var Patrik Åhman som allra bäst – och körde in de fyra sekunderna, samt 1,27 till.

– Det gick över förväntan måste jag säga. Jag låg trea inför sista sträckan och att köra upp så där inför all publik på läktarna, det var jättekul.

Patrik Åhmans tid hade räckt till en femteplats totalt bland alla startande i den trimmade tvåhjulsdrivna SM-klassen.

Nästa SM-deltävling avgörs i och med Östersund Winter Rally den 26–27 februari.

– Det är jättekul att vara med så högt upp och slåss. Nu kommer jag att satsa på full SM-säsong eftersom det är sista året som junior och jag räknar med att ha bättre förutsättningar i Östersund, säger Patrik Åhman.

Totalt sett var P-G Andersson överlägsen i SM-premiären. Rallystjärnan vann samtliga (!) sträckor och stod för en imponerade uppvisning i sin SM-comeback.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!