Efter SM-guldet – klarade EM-kvalpoäng

Elliot Duvert visade upp ett fint register under ungdoms-SM i mångkamp i Varberg – och nu är Märstakillen klar för ungdoms-EM.

7 oktober 2019 11:00

Ungdomsmångkampen bjöd på ett riktigt blåsväder där de tio bästa i åldersklassen P16 ställde upp och gjorde allt för att kamma hem guldet. Det blev dock inte riktigt så spännande som många kanske hade hoppats. Märstakillen Elliot Duvert, tävlande för Tureberg, hade toppat formen och visade världsklass under SM-tävlingarna.

Elliot Duvert ledde P16-tiokampen i Varberg redan efter den första dagen efter en flygande start där han vann 110 m häck med tiden 14,78, villket var hans första lopp under 15 sekunder. Det följdes upp av vinst i diskus där 41,24 i var ett personligt rekord med över fyra meter. Elliot tog även hand om segern i spjut och även där persade han med drygt fyra meter.

Dag två fortsatte i positiv anda där Elliot persade i nästan alla grenar, varpå Elliot stod som en pöverlägsen vinnare i mångkampen med 6.781 poäng. Resultatet innebär att Elliot Duvert hade kvalat in till ungdoms-EM i år.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!