Efter Ledin: Golvet trasigt i IFU Arena

Under helgen spelade Tomas Ledin på IFU Arena. Enligt uppgifter till UNT har golvet i A-hallen delvis förstörts i samband med det och nu riskerar söndagens matcher att flyttas.

28 oktober 2018 09:47

Ledin gav två konserter under helgen i IFU Arenas A-hall. Under söndagen är tanken att Sirius ska möta Endre och Storvreta ska ställas mot Kalmarsund på samma plan. Så lär det dock inte bl. UNT kan avslöja att golvet tagit stryk under konserterna och att planen är ospelbar.

– Jag kan inte svara mer än att jag är på väg dit. Jag fick höra samma sak för en kvart sedan och har inte hunnit få tag på någon, säger arenans vd Tomas Grönberg.

UNT har tagit del av bilder där man ser gropar i golvet på innebandyplanen. Därmed är det ytterst tveksamt om matcherna kan spelas där i dag.

– Jag har hört att det är gropar i planen. Sirius match mot Endre kan vi nog flytta till en av de mindre planerna. Vad gäller Storvretas match får vi ta en diskussion med domare och Storvreta. Vi måste fatta ett beslut så snabbt som möjligt, säger Grönberg.

Vad har gått snett?

– Jag kan inte säga vad som har gått snett om det nu har gått snett den här gången. Sådant här ska inte få ske och det är hur tråkigt som helst. Det är klart att vi har ett jätteansvar och det är ett faktum att golvet har varit dåligt skyddat.

Beslut om vad som sker med dagens båda matcher kommer inom kort. Det mesta tyder nu på att båda matcherna ska kunna spelas i A-hallen dock.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Daniel Meisels