Sirius hade en tung inledning i mötet med Bollnäs på Sävstaås. När uppsalalagets försvar lämnade en av seriens bästa avslutare, Patrik Nilsson, helt ren två gånger om kunde anfallaren göra det han gjort 34 gånger tidigare den här säsongen: Mål. Dessförinnan hade Bollnäs även prickat in två hörnor, bland annat genom nyss nämnde Nilsson som säkrade ett hattrick redan efter 30 minuters spel. De blåsvarta lyckades däremot få lite kontakt när lagets interna skytteligaledare Kalle Mårtensson stod rätt och stötte in 4–2. Sedan kom en ny kalldusch. Genom två snabba mål på mindre än två minuter kunde hemmalaget gå till halvtidsvila med en komfortabel 6–2-ledning. Det dröjde bara 1 minut och 18 sekunder mellan målen. Dubbeln kom precis före paus och Sirius gick därmed till vila med en brant uppförsbacke framför sig.

– De hade lite flyt. Jag tycker att vi skapar minst lika många kvalificerade målchanser som dem men vi gjorde inte mål samtidigt som de satte det mesta, säger Sirius tränare Esa Määttä.

Den andra halvleken blev en avslagen historia. Hemmalaget gjorde mål på ytterligare en hörna och mycket mer underhållning än så bjöds inte publiken på den här kvällen.

– I den andra var vi väldigt slarviga. Vi slarvade med våra passningar och transporterade bollen lite för länge samtidigt som vi inte följde vår matchplan, säger Määttä.

Blev det en utskällning efter matchen?

– Det blev lugnt och sansat. Jag har sagt till killarna att alla får titta igenom den här matchen och fundera över sin egen prestation och sitt eget agerande för att se vad man kan göra annorlunda i nästa match. Det är viktigt att vi samlar oss och gör en bra match nu på fredag.

Sirius tampas med Motala och Broberg om den sista slutspelsplatsen. De båda konkurrenterna förlorade den här kvällen men med två matcher kvar av grundserien ser det ut som att Sirius lär behöva plocka poäng av tabelltrean Västerås i nästa omgång.

– Jag har väldigt svårt att tro att Motala och Broberg inte får med sig två poäng i någon av de avslutande omgångarna. Det innebär att vi måste ta 3-4 poäng för att gå vidare till slutspel, säger Määttä.

Matchen mot tabelltrean VSK spelas redan på fredag.

– Som läget är tror jag alla är lättade att vi spelar igen redan på fredag. Många är sugna att visa att vi inte är så dåliga som vi var i andra halvlek. Det är dessutom vår sista hemmamatch för i år och vi är skyldiga våra supportrar och sponsorer att avsluta grundserien på rätt sätt.

Sirius reste hem till Uppsala med buss under onsdagskvällen. På torsdag väntar träning och sedan är det alltså dags igen. UNT direktsänder de sista dramatiska omgångarna mot Västerås och Tellus på unt.se/sport.

pontus.stark@unt.se