Dubbla smällar för Sirius

Utklassade med 8–0 och dessutom är säsongen över för anfallsstjärnan Johan Eriksson. Den tredje kvartsfinalen borta mot Falun var nattsvart för Sirius.

17 mars 2015 11:48

Det var redan efter tre minuters spel Johan Eriksson åkte på en smäll nära ena målet. Han fick hjälpas av planen samtidigt som han tog sig åt ena armen. Matchen – och säsongen – var där och då över för Eriksson. En av Sirius vassaste målskyttar, som gjorde två mål i 6–1-segern i den andra kvartsfinalen, fördes till Falu lasarett och var intagen redan innan den första perioden var över. Enligt uppgifter till Siriustränaren David Ahlmark är nyckelbenet av.

– Han är borta. Det är solklart, säger Siriustränaren Ahlmark säkert efter matchen.

Ett hårt slag för Sirius.

– Det är ju en målskytt och han är jätteviktig för oss, verkligen jättetråkigt, säger lagkamraten John Barck.

– ”Juniors” skada påverkade oss enormt mycket. Vi fick ingen balans i formationerna. Vi förlorar inte matchen på det, men det påverkar. Det är som om Falun skulle få Galante (Alexander Galante Carlström) skadad. ”Junior” är vår Galante, säger Ahlmark.

Men skadan var ju inte det enda bakslaget för Sirius den här kvällen. Precis som i den första kvartsfinalen i Falu-Kuriren Arena var blåsvart helt utan chans. 9–3 i baken i fredags blev nu hemska 8–0.

– Vi spelade egentligen inte innebandy, säger Ahlmark.

Hemmalaget malde sönder gästerna, som inte fick till något spel alls under egentligen hela matchen. I den första perioden var det bara 1–0, men Sirius fick det allt jobbigare att stå emot i den andra och bollarna började trilla in.

– Vi var för dåliga med boll och då får man till slut bara försvara sig. Och det går inte. Man måste kunna hålla i bollen, men det var inget understöd alls utan bara spel en och en, säger Ahlmark.

Sirius skapade så långt ingenting framåt. Uppsalalagets chans till att göra lite match av mötet var att få till en tidig reducering i den tredje perioden.

I stället gjorde Rasmus Enström 5–0 efter 27 sekunder och Jack Kvist 6–0 efter 59 sekunder …

Det var klasskillnad. Att Sirius vann med 6–1 bara två dagar tidigare är svårt att förstå.

– Det är sjukt att det ska vara sådan skillnad, säger Barck som inte har något bra svar på hur det kan skilja sig så mycket i spelet på hemmaplan och bortaplan.

Förutom Johan Eriksson tvingades även backarna Niklas Wallén och Axel Gåve (efter bara några byten på planen) kliva av med skadekänningar i benen.

Matchfakta

Falun–Sirius 8–0

Kvartsfinal 3:7

(1–0, 3–0, 4–0) Målen: 1–0 Alexander Hallén, 2–0 Jonas Svahn, 3–0 Alexander Galante Carlström, 4–0 Johan Fahlström, 5–0 Rasmus Enström, 6–0 Jack Kvist, 7–0 Rasmus Enström, 8–0 Johannes Larsson.

Skott: 32–17 Utv.min: 0–2 Publik: 1 012

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Henrik Söderlund