Tanken var att spela i SHL men där blev speltiden knapp. Han står noterad för fyra matcher men enligt honom själv har han bara spelat i en och en halv match. Därför kom utlåningen till Almtuna lägligt.

– Jag ville hit för att jag inte får spela där. det är riktigt bra stämning och det är riktigt kul att komma in i laget nu, säger den högerfattade forwarden efter 2–0-segern över Björklöven i Gränbyhallen.

Förra säsongen var han under en sju matcher lång period i Almtuna och stod då för två mål och en assist. När han nu är tillbaka är det sagt att han ska stanna hela vägen fram till jul. Och snacka om att han visade sig från sin bästa sida direkt i debuten. Redan i sitt tredje byte blev han alltså målskytt.

– Det var en tek och det blev nån passning bakom mål. Santesson fick tag på pucken och hittade in till mig. Jag sköt och pucken gick upp i luften och sedan var det bara att peta in den, säger han och får volleyreturen att låta som en smal sak att få träff på.

I matchen mot Björklöven bildade han fjärdekedja tillsammans med Ludvig Wallin och Erik Santesson..

Vad vill du bidra med i Almtuna?

– Med fart, att kunna göra andra bättre och självklart att få göra mål.

Och mål blev det ju. Inte så dumt att visa upp inför Brynäs.

– Vi får se om de har koll på det, säger han.

20-åringen, som ursprungligen är från Lidingö men som hann med ett par ungdomsår i Täby innan han hamnade i Brynäs, har nu gjort tre av sina fyra mål på seniornivå i Almtunatröjan. Det fjärde kom i SHL med Brynäs förra säsongen, en riktig pärla upp i krysset borta mot Frölunda i Scandinavium.