Draget: Han får ny roll i semin

Storvretacentern Alexander Rudd har haft det lite trögt med poängproduktionen. När semifinalspelet drar igång får han en helt ny roll. "Det är lite ovant", säger han.

2 april 2018 14:31

Ni kan Alexander Rudds säsong vi det här laget. Under hösten blev det knappt något spel alls på grund av problem med huvudet och efter att klubben stängt av honom under en period. Sedan tränade centern hårt för att komma tillbaka i form. Men det har liksom inte riktigt lyft. Framför allt inte poängmässigt. Fyra mål och fyra assist blev det under ett 15-tal matchers spel i grundserien.

– Det sitter mest i skallen, jag tänker för mycket. Jag måste få tillbaka självförtroendet. Jag får börja skjuta lite mer, säger den avige och tekniske Storvretacentern.

Men nu är det nya bud. Lagom till semin mot Mullsjö har han snabbskolats om till forward till höger i en kedja där poängkungen Albin Sjögren finns på vänsterkanten och Victor Andersson axlar centerrollen.

– Det har jag inga problem med. Jag var högerforward när jag var yngre. Men det är lite ovant. Jag är ju van att springa mer hemåt. Det blir ett annat rörelsemönster men man får springa igång mera. Den största skillnaden är det defensiva, i offensiven är det inte så stor skillnad.

När spelade du forward senast?

– Det måste nog hänt senast för två år sedan med landslaget i någon träningsmatch.

Storvretas assisterande tränare Hannes Öhman om hur man tänkt när man sedan kvartsfinalsegern över Helsingborg valt att matcha in Rudd som forward på träningarna:

– Han är lång och har bra räckvidd vilket gör att han kan suga fast bollen. Fredrik Lindholm (tar tredjecenterrollen) har gjort det otroligt bra och i stället för att ha Rudd i tredje har vi lyft upp honom.

Rudd har spelat kontinuerligt under våren men säger sig inte vara bra från de problem han fått orsakade av hjärnskakningar. Den senaste kom just mot Mullsjö under förra säsongen när han tacklades av Johan Nygårdh. Han tvingas ständigt äta smärtstillande i kombination med en migränmedicin.

– Jag kämpar på med medicinerna. Men det går väl bättre och bättre. Men en sån här dag, när vi tränar tidigt, är det jobbigt, säger han efter måndagens förmiddagsträning.

Hur känner du för Nygårdh, några hard feelings?

– Nej, det har jag inte.

Hur ser du på Mullsjö som lag?

– Det är ju det grisigaste i serien utan konkurrens. Men de har bra publik både hemma och borta och det är såna här matcher man vill spela. Det blir matcher av riktig slutspelskaraktär, något som lite saknades mot Helsingborg. Vi måste upp en nivå.

Så tränade Storvreta

Målvakter. Viktor Klintsten, Jacob Pettersson.

Förstafemman: Filip Stenmark, Robin Nilsberth–Henrik Stenberg, Niklas Winroth, Jimmie Pettersson.

Andrafemman: Tobias Gustafsson, Mattias Samuelsson–Alexander Rudd, Victor Andersson, Albin Sjögren.

Tredjefemman: Jesper Berggren, Kristian Adolfsson–Emil Helmrich, Fredrik Lindholm, Valdemar Ahlroth.

Fjärdekedjan: Nicklas Paulsson, Jacob Glas, Michael Jansson.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Henrik Söderlund

Ämnen du kan följa