Domen: Sirius tvingas kvala

Journalisterna har sagt sitt: Sirius får kvala för att klara sig kvar i allsvenskan. "Vi lägger inte någon större vikt vid det, säger tränaren Mirza Jelecak".

19 mars 2019 20:39

På ett hotell vid Arlanda samlades spelare, tränare och media för 2019 års allsvenska upptaktsträff under tisdagseftermiddagen. För Sirius del fanns bland annat tränaren Mirza Jelecak och mittfältaren/mittbacken Robert Åhman Persson på plats. Traditionsenligt presenterades medias tabelltips där journalisterna fick chansen att sia om den kommande säsongen. Enligt tipset tvingas Sirius kvala för att hålla sig kvar i svensk fotbolls finrum.

– Det var ganska väntat med tanke på storleken på vår förening och budgeten vi har, sade Åhman Persson på scenen framför det samlade pressuppbådet.

Ifjol tippade media Sirius på tolfte plats.

– Vi tippades ganska nära strecket ifjol så det här tipset var inte så oväntat. Det betyder inte så mycket och vi lägger inte någon större vikt vid det, säger Mirza Jelecak.

Varför tror du ni tippas sämre jämfört med ifjol?

– Jag vet inte – men det spelar absolut ingen roll. Klubbens målsättning är att spela allsvenskt 2020 men vi tror att vi kan göra lite mer än så. Från omgång 14 till 30 ifjol hade vi ett poängsnitt på 1,47 per match. Det är ganska bra. Vi tror att vi kan göra det bättre i år och då kommer vi kanske högre upp.

Ifjol åkte Brommapojkarna, Trelleborg och Dalkurd ur allsvenskan. Gemensam nämnare för dem var att alla var nykomlingar inför 2018. Nykomlingarna får det tufft i år igen, enligt pressen. Två av dem: Falkenberg och AFC Eskilstuna tippas på de två direktnedflyttningsplatserna bakom Sirius.

– Historiskt sett har det visat sig att det är ganska tufft för lagen som kommer upp. Då blir det lätt att man hittar den kopplingen. Vad som är mer intressant än experter som tippar är att det finns en tydlig korrelation mellan ekonomi och framgång, säger Jelecak.

Medias allsvenska tips 2019

1. Malmö FF

2. IFK Norrköping

3. AIK

4. BK Häcken

5. Djurgårdens IF

6. Hammarby IF

7. Östersunds FK

8. GIF Sundsvall

9. IF Elfsborg

10. Örebro SK

11. Helsingborgs IF

12. Kalmar FF

13. IFK Göteborg

14. IK Sirius

15. AFC Eskilstuna

16. Falkenbergs FF

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Pontus Stark