Djurgården nobbade Sirius bud

Johan Andersson lämnade Sirius inför förra säsongen, men har fått skralt med speltid i Djurgården. Nu kan UNT berätta att Sirius ville låna hem ytterbacken, men fick nobben av Djurgården.

6 mars 2019 13:29

Andersson valde inför förra säsongen att tacka nej till Sirius kontraktserbjudande för att i stället skriva på för Djurgården. Ytterbacken har dock haft det tufft i sin nya klubb där det bara blev ett inhopp i allsvenskan under fjolåret. Uppsalaspelaren har även haft det svårt att få speltid under sina nygamla tränare Kim Bergstrand och Thomas Lagerlöf hittills. Han fick visserligen hoppa in och gjorde även mål mot Hässleholm i cupen förra veckan, men var sedan utanför truppen till helgens match mot Elfsborg. Enligt UNT:s uppgifter har Sirius försökt att låna tillbaka ytterbacken – men fått nobben.

– Det är svårt för mig att kommentera andra klubbars spelare, där är vi ungefär. Alla har sett att Johan inte har spelat så mycket i Djurgården och då finns en naturlig koppling till hans gamla klubb. Mer än så kan jag inte kommentera, säger Sirius sportchef Ola Andersson.

Sirius har som bekant ont om pengar och har tidigare också sagt att några fler spelare inte ryms inom budgeten. Enligt vad UNT erfar så ville man låna Andersson gratis från Djurgården, det vill säga att Sirius inte skulle betala något och att Djurgården skulle stå för hela lönen under året. Förslaget nobbades av Djurgården.

– Det kan jag inte kommentera, säger Andersson.

Kommer det att komma in fler spelare i det här fönstret?

– Nej, i grund och botten tillåter inte vår ekonomi det. Det finns ingen mening med att ge något hopp åt någon utan vi är färdiga i fönstret.

Kan det försvinna spelare?

– Vi vet att vi har en stor trupp och det är en konkurrenssituation. Man får ta en diskussion från spelare till spelare om de känner att de får lite speltid, men den dialogen håller vi mellan oss, säger Ola Andersson.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Daniel Meisels