Diskuskastarens fullträff i kula

Han är i första hand diskuskastare, men det hindrade inte Upsala IF:s Simon Pettersson att ta sin första senior-SM-medalj i kula. På kuppen raderade han dessutom ut det tidigare distriktsrekordet.

25 februari 2017 21:09

På det sista träningspasset inför SM i Växjö gjorde han som bäst 16.30 och det det personliga rekordet inomhus låg på 16.76. Men redan i den andra omgången på SM for det personliga rekordet all världens väg genom en stöt på 17.45. Pettersson jublade i högan sky.

– Då trodde jag att jag hade fått på allt jag hade, säger han.

Men han var långtifrån färdig. I den fjärde omgången fick han i väg kulan hela 17.61. En putsning av UIF-ordföranden Henrik Wennbergs distrikstrekord med hela 61 centimeter!

– Att det skulle bli så långt var väldigt överraskande. Jag hade förhoppningar om att göra strax över 17 meter. Det var väl inte i kula jag trodde jag skulle ta min första medalj, säger 23-åringen.

Daniel Ståhl, Spårvägen, vann som väntat med en stöt på 19.47. Klar tvåa var Huddinges Arwid Koskinen på 18.18. Men sedan var det knallhårt. För Pettersson kunde inte känna sig säker på bronset förrän hela tävlingen var över. I den sjätte och sista omgången fick Hässelbys Mats Olsson på en lång stöt. När den väl hade mätts visade den sig vara tre centimeter kortare än UIF:arens notering.

– Han är en väldigt bra tävlingsmänniska och hade han tagit mig hade det varit välförtjänt, säger Pettersson.

Pettersson tävlar även under söndagen, då i vikt.

En annan UIF:are som presterade på topp var 17 år unga 60 meterslöparen Hanna Axelsson som tog sig till final och blev sexa på fina tiden 7,65.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Henrik Söderlund