Dietist bakom Wicks debut

Sirius målvakt Josh Wicks har kämpat med sin vikt under försäsongen. Borta mot Gif Sundsvall debuterar han för sin nya klubb. ”Han har en dietist som han samarbetar med”, säger Sirius tränare Kim Bergstrand.

27 januari 2017 15:25

Det blev ett ämne när Sirius drog igång försäsongen efter trettonhelgen. Nyförvärvet Josh Wicks hade lagt på sig några kilon för mycket när han haft semester hemma i USA, där han vilat upp sin småsargade kropp från en lång och tuff säsong med AFC United. Snart tre veckor senare har han börjat närma sig matchvikten kring 95 kilo.

– Det här är en grej som han måste rätta till. Han får hjälp med det. Han har en dietist som han samarbetar med. Sedan om han går på diet eller inte vet jag inte, säger Kim Bergstrand.

Flera spelare i laget har haft liknande upplägg. Bland annat ytterbacken Karl Larson som under vintern gått ned runt åtta kilo, något som UNT har skrivit om tidigare.

Efter matchen mot Örebro pikade hemmalagets ytter Michael Omoh Siriusmålvakten när de talades vid utanför omklädningsrummet.

– Det är en lång försäsong och jag jobbar på att komma i form. Det är den kommentar jag kan ge om det, säger Josh Wicks.

Hur nära hundra procent är du?

– Hundra procent skulle jag inte säga, men det går framåt och jag gör allt jag kan på träningarna.

Hur känns det inför debuten?

– Jag är laddad och jag ser fram emot det.

Utöver matchvikten är Kim Bergstrand nöjd med vad han har sett av sin målvakt så här långt på försäsongen.

– Det är som vi har förväntat oss. Josh är kommunikativ, explosiv och tuff. Det kommer att bli jättebra, säger tränaren om den 33-årige målvakten.

Wicks är flitig på sitt Instagram-konto och har där den senaste tiden visat upp en del tricks.

– Ja, han är smidig för sin storlek och är det även med fötterna. Han är välutbildad och har nog lekt en del fotboll genom sina dagar, säger Bergstrand.

Vem av Lukas Jonsson och Josh Wicks är bäst just nu?

– De är båda där man ska vara så här års.

Josh Wick om konkurrenssituationen:

– Vi tränar hårt båda två och förhoppningsvis gör tränaren ett bra val. Jag älskar konkurrens och är född att gilla det. Jag kommer gör allt för att bli etta.

Under lördagen kommer ett första test. För Sirius nye målvakt.

Josh Wicks

Född: 1983.

Längd: 192 centimeter.

Vikt: 101 kilo.

Moderklubb: San Bernardino Blast.

Övriga klubbar: Des Moines Menace 2003, Vancouver Whitecaps, 2005¬–2006, Portland Timbers 2007, AFC Leopards 2007, Los Angeles Galaxy 2008, D.C. United 2009–2010, IFK Mariehamn 2010–2012, Thór 2012–2014, AFC United 2014–2016.

Källa: Sirius hemsida

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Gustaf Andersson