"Det ska inte få hända"

Stjärnförvärvet Tony Mårtensson har hittat målet men efter matchen mot Västerås hade Almtuna en hel del att tänka på. "Det ska inte hända och vi får ta lärdom av det här"..

15 augusti 2018 22:14

Värvningen av Tony Mårtensson från Linköping och SHL är tänkt att ge produktion för Almtuna i allsvenskan och i säsongens andra träningsmatch kom första målet. I slutet av den första perioden fick centern pucken till skänks av en hemmaspelare och sedan skickades den upp i bortre krysset bakom Marcus Dahlbom i målet.

– Det är alltid kul att göra mål. Jag fick en slumppuck och försökte prickskjuta. Jag tror inte han (Dahlbom) såg den, säger Mårtensson om sin första fullträff i Ais-tröjan.

Men i övrigt var det inte så mycket positivt som skedde under tre ordinarie perioder och fem minuters förlängning från Almtunas sida den här kvällen. Västerås vann mötet på straffar men kunde ha avgjort matchen redan i den första perioden när hemmalaget sköljde över gästerna fullständigt. Arvid Ljung storspelade i målet (ett annat glädjeämne för Ais) och räddade Uppsalalaget nästan matchen igenom.

– Den första perioden var riktigt dålig och de körde över oss helt och hållet. Vi gav dem för mycket puck och hade tur att ha en målvakt som storspelade, säger Mårtensson.

Och han var inte ensam om att vara besviken över prestationen och annat.

– Att vi ska torska inställningsmässigt är inte okej, säger tränaren Martin Gudmundsson som var märkbart irriterad.

Var det för mycket fokus på den första matchen mot Djurgården?

– Lite ligger kanske kvar där och att vi trodde att vi ska få en lättare resa nu. Den andra perioden är okej men på det stora hela är vi inte nöjda med hur vi presterar som grupp. Okej, det är försäsong och man ligger i olika faser men vi ska inte bli nedtävlade.

Almtuna tajtade till i egen zon i den chansfattiga andra perioden (3–2 i skott på mål) och i den tredje perioden höll Mårtensson sånär på att bli tvåmålsskytt när han framför mål fick en fin framspelning av Lucas Sandström. Men ett ytterligare Ais-mål, och en seger i matchen, hade inte varit rättvist. Almtuna förtjänade inte att vinna den här kvällen även om man höjde sig ju längre matchen gick. Arvid Ljung fick till slut kapitulera i Almtunamålet när Jesper Cederberg från nära håll kunde sätta 1–1 från nära håll med tio minuter kvar. I straffläggningen avgjorde Mattias Beck för hemmalaget.

– Går man inte ut med fullt fokus ser det ut som i den första perioden. Inställningen måste vara där, vi har inte råd med att inte ha den. Det är kanske bra att det här händer redan nu. Det ska inte hända och vi får ta lärdom av det, säger Mårtensson.

Just Mårtensson är tänkt att användas i powerplay men den här kvällen fick Almtuna inte ett enda numerärt överläge.

Västerås–Almtuna 2–1 e str

Träningsmatch

(0–1, 0–0, 0–0, 0–0, 1–0)

Målen: Målen: 0-1 (17.14) Tony Mårtensson, 1-1 (50.27) Jesper Cederberg, 2-1 Mattias Beck, avgörande straff.

Skott: 27–19 Publik: 700

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!