"Det känns som en förlust"

FOTBOLL. Jenny Jansson manglades gång på gång. Duell efter duell med Umeås Södras målvakt Alyssa Whitehead, som var typ tre meter lång och två meter bred. Ändå var det Jansson som blev poängräddare.

19 maj 2013 19:01

Allt hade sitt pris. Efteråt var det en mörbultad Jenny Jansson.
– Magen är trasig, var hennes första kommentar efter att Sirius släppt in säsongens första mål och tappat sina första poäng.

Att rusa in i en närkamp med Whitehead var ingen rolig uppgift, men Jenny Jansson – som kan liknas vid en knatte i sammanhanget – tvekade aldrig.
– Det var ju många bra inlägg som jag måste gå på, säger Jansson.
En av situationerna blev mer omdiskuterad än andra. Det var i 79:e minuten. Ett Siriusinlägg lyftes mot Jenny Jansson och målvakten Whitehead rusade ut, men kom helt fel och i stället för att ta bollen sprang hon ner Jansson.
– Jag tycker att det var straff. Jag frågade domaren men hon tyckte att målvakten var för nära bollen för att det skulle bli straff, säger Jenny Jansson, som ännu en gång blev liggande med smärtor efter smällen.

Hon lyckades dock överlista Whitehead en gång. På tilläggstid i första halvlek, när Umeå Södra ledde med 1–0, blev hon fri i straffområdet.
– Jag såg att målvakten stod långt ut så jag bestämde mig för en lobb, och det gick ju bra, säger Jansson med ett leende.
Framspelningen till Jansson, en nick av Caroline Lundberg, var minst lika vacker som själva målet.
Men spelmässigt var det ingen höjdarmatch av Sirius.
– Det känns som en förlust. Vi hade tänkt att ta tre poäng i den här matchen, men i första halvlek kom vi inte alls upp i den standard vi hållit tidigare. Det gick för sakta, säger Jenny Jansson.

Umeå Södra gjorde en försvarsmässigt mycket bra match, men samtidigt var Sirius omställningsspel i stort sett obefintligt och det förenklade för Umeå. Sirius blev bättre i andra halvlek, i alla fall under de sista 20 minuterna.
– Umeå spelade bra, men vi kan bättre än så här, säger Jenny Jansson, som hade ett par riktigt heta lägen under slutet av matchen. Ett av skotten smet bara ett par decimeter utanför stolpen.

Nu får Jansson slicka såren efter alla närkamper med Umeåmålvakten, som för övrigt var väldigt duktig.
– Smällen i magen (ett knä från målvakten) är värst, det gör ont, säger Jansson.

Men det som kanske smärtade allra mest var poängtappet.

Matchfakta:

Sirius–Umeå Södra 1–1 (1–1)

Målen: 0–1 (35) Elin Carlsson, 1–1 (45) Jenny Jansson. Hörnor: 5–2 Varningar: 0–1 Utvisningar: 0–0 Publik: 205

WEBB-TV» Matchens chanser och mål

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Håkan Lundh