På lördagen avbröt domaren en div 6-match mellan Sigtuna och Bålsta Sanering efter att blivit knuffad av en av Bålstaspelarna.
På söndagen misshandlades domaren i en div 6-match på Ekebyvallen i Uppsala av en av spelarna så svårt att han blev medvetslös. Och en match mellan 10-åriga pojkar under Roslagscupen avbröts i helgen efter att domaren känt sig hotad.
– Det är bara att uttrycka bestörtning, vi vill inte ha det här på vår fotbollsplan. Det hör inte fotbollen till och vi jobbar ju hårt för att det inte ska vara så här, säger Carina Mattsson, ordförande Upplands Fotbollförbund.
Per Sjöberg är ordförande i domarkommittén inom Upplands Fotbollsförbund, han har haft kontakt med de drabbade domarna och säger att de efter omständigheterna mår okej.
– Det är tragisk och jag är ledsen, uppgiven och arg, säger han.
Från hans sida ligger fokus just nu på att ge domarna det stöd de behöver, men i förlängningen handlar det om att försöka förebygga att det händer igen.
– Något mer än vad vi har gjort hittills måste vi ju göra. Vi har haft en lite lugnare vår än vi hade förra året, fram till nu. Eller egentligen har det byggts upp under se sista veckorna, men det är nu det har eskalerat till fysiskt våld. Det känns jättejobbigt, säger Per Sjöberg.
Förra våren var det problem i division 4, den allvarligaste incidenten inträffade i en match i maj mellan Sunnersta och Gimo, där domaren blev slagen och fick ett knä i magen av en Sunnerstaspelare.
LÄS MER: Spelare attackerade domaren - döms för misshandel
Under året har förbundet arbetat aktivt med att träffa föreningarna.
– Vi har haft obligatoriska möten för alla föreningar i serierna där det då var aktuellt, där vi har pratat etik och vad som gäller inför säsongen, säger Carina Mattsson.
Med de resurser som finns har man inte hunnit ner genom hela seriesystemet, men enligt Per Sjöberg har det nu lugnat sig i division fyra. I division 6 blir domarnas utsatthet på många sätt värre, eftersom de oftast dömer ensamma. Ett stort problem, menar han, är synen på domarna.
– Grunden till att det går för långt är att kulturen är den att på domaren kan man skälla och skrika och bete sig lite hur som helst mot. Spärrarna flyttas åt fel håll för vad man gör – och då finns det individer som känner att man kan ta ut sin frustration, även fysiskt, mot domaren.
Kan ni hamna i en situation där det blir för farligt för er att skicka ut domare till matcher?
– Jag vill inte säga ja rakt ut på den frågan, men självklart tvingar vi aldrig en domare att åka någonstans där de inte känner att de vill åka. Om domarna säger att de inte vill åka till ett visst ställe, har vi ingen domare att tillsätta.
Och då slår det tillbaka på klubbarna?
– Då kommer det inte att bli någon match. Klarar man inte att att acceptera att vi har tillsatt en opartisk människa som ska döma, så kommer inte klubbarna att klara det sinsemellan utan en domare där. Då blir det ingen fotboll, så är det.
Vilka åtgärder man kommer att vidta från Upplands Fotbollförbunds sida är för tidigt att säga, enligt Carina Mattsson.
– Det här kommer ju att få konsekvenser. Jag vet inte vilka än, men visst kommer det att leda till insatser. Sedan har vi våra bestraffningar, som vi delar ut från förbundets sida, säger hon.
Misshandeln på Ekebyvallen utreds nu av polisen.
– Om misshandel sker på en krog, fotbollsplan eller hemma inom fyra väggar har egentligen ingen betydelse. En misshandel är alltid allvarlig, men vilket sammanhang det sker i spelar ingen roll, säger Lisa Sannervik, presstalesperson på Uppsalapolisen.