"Det gick som planerat"

FOTBOLL. Fem mål framåt, noll bakåt och femte raka segern. Sirius segertåg passerade säkert Djurgården under söndagen.
– Det gick som planerat, säger Julia Lyckberg.

5 maj 2013 20:41

Egentligen skulle man kunna kopiera texten från i onsdags och matchen mot Eskilstuna. Sirius fortsätter att imponera i elitettan och mot jumbon Djurgården var det en fråga om hur stora siffrorna skulle bli, det var klasskillnad.
– Det som var svårt var att vi behövde ha taktpinnen hela tiden. I början tycker jag att vi inte fick upp tempot ordentligt, men sedan hittade vi in till Moa (Mattsson) och ”Mickan” (Björklund) i mitten som kunde fördela ut bollarna på kanten, då blev det bättre, säger Lyckberg som stod för ledningsmålet efter tjugo spelade minuter.

Djurgården såg mest intresserat ut av att hålla ner siffrorna och trots att målen rullade in i eget mål så försökte man aldrig att ändra på matchbilden. Sirius sattes aldrig riktigt på prov i matchen och gästerna från Stockholm mäktade endast med ett skott på mål under hela matchen. Detta trots att Sirius inte på något sätt gjorde sin bästa match för säsongen.
– Det är lite fånigt att vi vinner med 5–0 och ändå känner man sig inte helt nöjd. Det är klart att jag är jättenöjd med att vi vinner, men det finns mer att ta av många spelare, säger tränaren Mats Wolgers.

Serieledande Sirius är allt jämt obesegrat i serien och har inte släppt in ett enda mål. Frågan är om det finns risk att spelarna slappnar av lite efter den fantastiska starten?
– Nej, det tror jag inte. Vi arbetar väldigt hårt med spelarna individuellt och som jag känner det är det alltid fokus på nästa uppgift, säger Wolgers.
Julia Lyckberg har ytterligare en förklaring:
– Det är så pass hård konkurrens i truppen på alla positioner att man inte kan slappna av på en enda träning. Det är snarare tvärtom att alla anstränger sig mer på träningarna för att behålla sina platser i laget.

Konkurrensen är verkligen sylvass. Caroline Lundberg, som startat de två senaste matcherna i stället för en sjuk Sarah Storck, gjorde två mål mot Djurgården. Malin Winberg, som spelat i stället för skadade Sara Back, var på nytt prickfri och unga talangen Filippa Angeldahl stod för ett riktigt bra inhopp under de 20 minuter hon fick spela i andra halvlek. Det mesta, om inte allt, är positivt kring Sirius just nu.
– Men på lördag möter vi IFK Kalmar på naturgräs för första gången i år, det blir en utmaning, säger Mats Wolgers.

Fötterna på jorden var det.

 

 

Matchfakta:

Sirius–Djurgården 5–0
(3–0)
Målen: 1–0 (20) Julia Lyckberg, 2–0 (26) Caroline Lundberg, 3–0 (31) Mikaela Björklund, 4–0 (54) Caroline Lundberg, 5–0 (80) Sarah Storck.
Hörnor: 5–0
Varningar: 0–0
Publik: 337

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Daniel Meisels