Lördagens bortamatch i allsvenskan mot Hammarby kan avgöra om Uppsala Bois står som serievinnare och därmed får en direkt chans att kvala till elitserien. Agnes Ortman, som är både spelare och ordförande i klubben, känner att damlaget är redo, men att det återstår vissa saker som de behöver lösa inför ett eventuellt kliv in i elitserien.

– På en del saker är vi mer redo än på andra. Vi behöver lösa den ekonomiska frågan i första hand, men även en del rutiner som funktionärer på matcher och annat viktigt. Vi behöver även steppa upp några steg i proffsighet för att underlätta för både spelare och ledare. Det finns en det utmaningar kvar, men spelmässigt är vi redo att ta oss an detta, säger Agnes Ortman.

Agnes Ortman är väl medveten om att ett eventuellt spel i Sveriges högsta serie kommer att bidra med att det blir tuffare att gå runt ekonomisk för klubben. Det blir framför allt fler matcher och högre krav på tjejerna, men hon ser också detta som en möjlighet. Laget fick en förfrågan att ta steget upp redan inför den här säsongen, men valde då att tacka nej.

– Vi hade en möjlighet att gå upp redan den här säsongen på grund av en vakant plats i elitserien. Men det är inte något som vi är intresserade av. Vi vill visa spelmässigt att vi förtjänar en plats i serien. Vi vill spela oss upp i egen maskin, utan genvägar.

Med två omgångar kvar att spela i den norra allsvenskan toppar Uppsala Bois tabellen efter att ha vunnit tio av tio matcher. En seger mot Hammarby under lördagen säkrar seriesegern och gör slutomgången mot tabelltvåan Grycksbo nästa helg betydelselös.