"Det är klart att det är ett fiasko"

INNEBANDY. De är på jakt efter ett SM-guld, men borta mot Warberg bjöd inte Storvreta på några guldtakter. Långtifrån. Försvarsspelet havererade och man släppte in tolv (!).
– Klart att det är ett fiasko, säger målvakten Viktor Klintsten.

22 september 2013 20:21

Åtta mål borde räcka för seger. Men alltså inte den här gången för Storvreta. Och det mest på grund av att hemmalaget fick göra som de ville i den första perioden. Warberg spelade bollen fram och tillbaka rakt igenom Storvretas försvarsområde och kunde sätta skott på skott. Markeringen var antingen obefintlig eller låg för långt ifrån hemmaspelarna.
– Det var bedrövligt, speciellt den första perioden, säger Storvretatränaren Magnus Jäderlund och fortsätter:
– De första 20 minuterna var det tunga fötter och vi stod på hälarna. Vi var där, men ändå inte.

Det blev en på många sätt märklig start på matchen. Hannes Öhman dunkade snyggt upp bollen i krysset på halvvolley till 1–0 för Storvreta redan efter 2.25. Warberg replikerade blixtsnabbt. 2.53 sköt Henrik Olofsson ett skott där bollen gick upp i luften och på vägen ned träffade den Klintstens arm och in i mål.
I samband med det togs beslut om att plocka bort en stor reklamyta som låg klistrad och tejpad på golvet (flera spelare hade hunnit halka på den). Det jobbet drog ut på tiden och när spelet väl kom i gång ramlade målen in i Storvretamålet i en strid ström.
* 3.38 2–1
* 6.32 3–2
*7.02 4–2
* 11.39 5–2
* 13.34 6–2
Först då kände tränare Jäderlund att det var dags att ta time out.
– Det läckte ju avsvärt, säger han.
Med facit i hand borde han nog ha tagit den tidigare och samlat sitt lag.

Efter den första perioden blev det ett ständigt jagande för att komma i kapp för Storvreta – och man närmade sig faktiskt gång på gång.
När Henrik Stenberg, Storvretas bäste spelare med fyra mål och en assist, reducerade till 8–6 nio sekunder in på slutperioden kändes det som att poäng låg inom räckhåll. Men då bjöd Klintsten på en riktig blunder och så var det 9–6. Rickard Eriksson misslyckades med skottet, men ändå rullade bollen sakta in under Klintstens utsträckta arm. Trots mängder av mål i baken stod Klintsten kvar matchen igenom.
Du hade aldrig några tankar på att kliva av?
– Nej, jag vill aldrig kliva av. Fast det kanske behövs ibland …
Är det ett fiasko?
– Det är klart att det är ett fiasko. Vi är Storvreta. Det här ska inte få hända, säger Klintsten.
Stenberg är redan nämnd och tillsammans med kedjekompisarna i förstakedjan, Hannes Öhman (tre mål) och Rickie Hyvärinen (fyra assist), stod de för sju av åtta Storvretamål i matchen. Mattias Samuelsson back bakom just nämnda gjorde det åttonde.
Spelet framför eget mål var det Storvreta föll på i den här matchen, men det krävs också att andra än förstaformationer levererar framåt framöver.

Matchfakta

Warberg–Storvreta 12–8
(6–3, 2–2, 4–2)
Målen: 0–1 Hannes Öhman, 1–1 Henrik Olofsson, 2–1 Linus Henriksson, 2–2 Henrik Stenberg, 3–2 Henriksson, 4–2 Mattias Hasselström, 5–2 Simon Odeback, 6–2 Daniel Gunnarsson, 6–3 Stenberg, 6–4 Mattias Samuelsson, 7–4 Albin Jansson, 8–4 Simon Palmén, 8–5 Stenberg, 8–6 Stenberg, 9–6 Rickard Eriksson, 9–7 Öhman, 10–7 Hasselström, 10–8 Öhman, 11–8 Magnus Svensson, 12–8 Olofsson.
Skott: 32–39
Utv.min: 10–2
Publik: 701

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Henrik Söderlund