Den utbuade tvåmålsskytten

Han buades ut av motståndarfansen matchen igenom men för de svenska var Storvretabacken en av de stora VM-semihjältarna.

8 december 2018 22:27

Robin Nilsberths skott är fruktat. Det vet de flesta. Men Schweiz hade inget som kunde sätta stopp för det i O2 Arena i Prag. Det var Storvretaspelarens bössa som visade vägen i semifinalen mot Schweiz som blev minst sagt dramatisk historia.

1–0 sköt han från vänsterkanten efter 8.40 av den första perioden efter att klubbkompisen Alexander Rudd spelat fram.

– Jag fick en fin passning av (Alexander) Rudd, han ger mig alltid bra lägen.

2–1 i den andra perioden satte han på högerkanten efter att Jonas Svahn rundat målen och serverat bollen. Bollen satt stenhårt i krysset.

– Jag vet inte, satt krysset kvar?

Nilsberth var i händelsernas centrum under stora delar av matchen. Efter att han tacklat till en schweizare lite efter avblåsning fick han hela den röda läktardelen emot sig resten av matchen. Det buades så fort Storvretbacken fick bollen.

– Helt fantastiskt. Jag är ju själv sportnörd och ser sånt när det händer på andra stora arenor. Men domarna var fram till mig i den andra pausen och sa att de hade kollat på video och att det inte var något, säger Nilsberth.

Men trots Nilsberths mål så var det här en match som Schweiz höll på att vinna. Efter en mållös tiominutersförlängning fick straffar avgöra och där var Sverige starkast.

Finland är regerande världsmästare och det är just Finland Sverige ställs emot i ännu en final.

– Vi ska byte för byte öka oddsen till vår fördel, säger tvåmålsskytten.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Henrik Söderlund