Tre raka Storvretasegrar i serien men i slutspelet betyder ju inte sånt någonting. I slutspel handlar det om att växla upp. Det gjorde åtminstone Storvreta som för alldeles för bra för derbyrivalen den här kvällen.

– Jag tycker att man såg i ögonen på våra spelare, på uppvärmningen och i omklädningsrummet, att det nu var ett steg upp jämfört med serielunken. Vi har väntat länge på det här, säger Robin Nilsberth.

Han säger sig inte vara överraskad trots att det gick så lätt som det gjorde.

Ska det gå så här lätt i slutspel?

– När vi spelar bra ska det vara den här skillnaden mellan lagen, säger Nilsberth lugnt.

Storvretas förstafemma, den med nämnde Nilsberth, Mattias Samuelsson, Alexander Rudd, Victor Andersson och Albin Sjögren var briljant. I långa sekvenser i matchen tryckte de ned Sirius förstaformation så att det såg ut som om det var numerärt överläge. Och de gjorde mål – gång på gång.

– De körde nån hockeyicing en gång när vi hade tryck i flera minuter, säger Sjögren och ler.

Sjögren, en av planens stora giganter, inledde med att hänga in bollen redan efter exakt en minuts spel. Han såg ut att trivas lite extra över att slutspelet äntligen var igång.

– Kvartsfinaler brukar vara rätt sega men Sirius är ett lag man inte gillar så det är perfekt att vi får det här, säger Storvretas poängkung.

Totalt tre Storvretafullträffar kom i den första perioden men det kunde ha varit fyra när Alexander Rudd kom helt fri i slutminuten och lyfte bollen över målet. De gjorde fyra nya i den andra perioden fram till 7–2. Och sedan var det klappat och klart. Sirius kunde nästan redan där och då börjat fundera på match två på söndag. Storvreta också. Men överlägsenheten bara fortsatte.

Storvretas samtliga tre formationer bidrog framåt men det var förstafemman som lekte innebandy. Sirius förstafemma hade det jobbigt och spelade 0–5 i mål på Storvretas dito.

– Det var ingen av deras femmor som ville möta oss och jag tror inte att det spelar någon roll vilka vi möter, säger Sjögren.

– Vi hade ruggigt stäm i vår lina, säger Nilsberth.

Match två i kvartsfinalserien kommer på söndag.

– I och med att de inte sårade oss någonting måste de hem på kammaren och fundera nu, säger Nilsberth.