Debutanten hattrickhjälte

INNEBANDY. Han har störts av sjukdom men när premiären kom var dundersuccén ett faktum. Rickie Hyvärinen slog till med tre mål och en assist i 6–3-segern över Dalen.
– Självklart är jag jättenöjd men jag spelar ju med världsklasspelare, säger Storvretadebutanten.

17 september 2013 22:00

Hade Rickie Hyvärinen målat upp någon form av drömscenario på vilket sätt hans kulle presentera sig på inför sin nya hemmapublik måste det ha varit något i den stil som han gjorde.

Facit blev alltså tre mål, ett i vardera perioden, och dessutom en passningspoäng. Vilken annan som helst hade jublat i högan sky, men Hyvärinen själv tog det med ro efteråt.
– Jag får försöka vara ödmjuk i den här stunden, men visst är jag oerhört nöjd med målen, säger han.

Egentligen var den omedelbara framgången rätt oväntad med tanke på att nyförvärvet från Caperiotäby missat en rad viktiga försäsongsveckor på grund av sjukdom och ännu inte är ikapp fysiskt. Och det syntes stundtals. Storvretatränaren Magnus Jäderlund försöker summera Hyvärinens första tävlingsmatch i Storvretatröjan:
– Det var ingen bra match, men det var en fantastisk premiär, så kan man säga. Han visade sina kvaliteter i boxen och det är där han ska vara bra, säger Jäderlund.

Storvreta kom ut i och drog upp tempot bra i inledningen. Både Joel Kanebjörk och Rasmus Sundstedt hann med en varsin stolpträff innan ledningsmålet låg i nät efter 5.44. Hannes Öhman matade fram bollen till Rickie Hyvärinen läckert lade in bollen intill bortre stolpen med en backhand.
– En högoddsare att jag skulle sätta den med backhand, säger Hyvärinen.

Han spelade i förstafemmans 2–2–1-uppställning bredvid Hannes Öhman och med Henrik Stenberg framför. Öhman klippte in 2–1 i power play sex minuter in på mittperioden. Fem minuter senare var det dags för mål nummer två av succédebutenanten när han i slottet relativt enkelt kunde trycka in 3–1 i spel fyra mot fyra. Stenberg stod för assisten men Hyvärinen bjöd tillbaka i den sista när Stenberg satte 4–2. Spiken i Umeålagets kista kom efter 15.31 då Hyvärinen läckert volleystyrde in en fin passning från Rasmus Sundstedt, Storvretas kanske bästa aktör den här kvällen.

Men giftigast framför mål var alltså Fyrishovs nye finske favorit.
– Det var en tung seger, men jag tror att hela laget känner att vi kan bättre. Det finns mer att ge, i alla fall från min sida, säger han.

Det finns alltså mer att se fram emot för Storvretapubliken.

 

Matchfakta:

Storvreta–Dalen 6–3
(1–1, 2–0, 3–2)

Målen: 1–0 Rickie Hyvärinen, 1–1 Adam Berglund, 2–1 Hannes Öhman, 3–1 Rickie Hyvärinen, 3–2 Alexander Bodén, 4–2 Henrik Stenberg, 5–2 Rasmus Sundstedt, 5–3 Andreas Berglund, 6–3 Rickie Hyvärinen.
Skott: 35–17
Utv.min: 13–15
Publik: 1 536

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!