De trivdes på ”Amandas Girl Camp”

Fyrisfjäderns elitspelare Amanda Högström arrangerade ”Amandas Girl Camp” under jullovet. Ett läger enbart för tjejer. ”Jag vill inspirera dem”, säger Amanda Högström.

7 januari 2019 12:27

Ett jullov fyllt av ledighet och vila? Tvärtom. Fyrisfjädern badminton har arrangerat flera jullovsläger, däribland ”Amandas Girl Camp”.

Lägret, enbart för tjejer, lockade många badmintonsugna.

– Ofta är det inte jättemånga tjejer på träningarna och jag vill gärna inspirera dem lite och samla dem till en rolig helg, säger Amanda Högström, som är glad att gensvaret blev så stort som det blev.

– Vi har många bra tjejer som har kommit fram i Uppsala, och badmintonsporten är unik på det sättet att vi tävlar tjejer och killar ihop, men det kan vara bra för tjejerna att bara vara tillsammans också en helg. De tränar alltid med och mot killar annars, men här får de chansen att våga ta plats på ett sätt som de annars inte vågar, säger Amanda Högström.

Deltagarna tycktes trivas. Amanda Cederholm, 13, som har spelat badminton i två år gillade lägret.

– Amanda är bra som tränare, hon förklarar hur man ska göra och är väldigt snäll. Det är väldigt coolt att träna med en så bra spelare.

Tilia Garland, 14, har spelat badminton i tre år och gillar individuell träning.

– Det har varit jätteroligt eftersom man får väldigt mycket mer individuell träning än vanligt och man får lära sig mycket mer än vanligt. Amanda ställer in sig väldigt mycket på varje spelare och kollar på vad de ska träna för att utvecklas som spelare. Vi har tränat mycket dubbelspel och ganska mycket teknik, exempelvis smashar.

Lägret har också präglats av en hel del tävlingar, vilket Hanna, 13, och Sara Norrby, 11, gillar.

– Man har kunnat vinna olika kläder som Amanda har tagit med sig på småtävlingarna, berättar Hanna.

– Det har varit en del småtävlingar också, sten-sax-påse-turnering, plankan, 90 grader och liknande, säger Sara.

De yngsta deltagarna var åtta år och de äldsta fjorton. Amanda Högström antog utmaningen.

– De var ju ganska olika i nivå, så det var olika planeringar som krävdes, men de stora är duktiga och har spelat ganska länge. Jag fick springa en del emellan om man säger så, men det var riktigt kul. De är duktiga.

Även de allra yngsta uppskattade ”Amandas Girl Camp”. Som Lovisa Winkvist, 9 år:

– Det har varit jätteroligt, det har varit mycket roligare än våra vanliga träningar.

Och Ylva Sandberg, 9 år, vet varför.

– Eftersom det inte är några jobbiga killar här …

unt.se/ungsport

Framtidens idrottsstjärnor har en självklar plats i UNT. Skriv in din egen nyhet och ladda upp dina egna bilder på vår sajt.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Mathias Rutegård Martin Sandberg