Därför sparkar Sirius Unogård

Sirius sparkar tränaren och sportchefen Olof Unogård efter blott en säsong. Anledningen är samarbetssvårigheter enligt styrelsen.

30 oktober 2015 12:20

Det var under förmiddagen som Sirius klubbledning informerade Olof Unogård om att han inte längre är önskvärd i klubben. Unogård hade ett avtal som kunde brytas av båda parter, något som ledningen alltså nu utnyttjat.

– Den korta versionen är att det handlar om "samarbetssvårigheter" enligt styrelsen, säger en besviken Unogård på telefon.

En stor del i beslutet tror Unogård är hans öppna ställningstagande mot klubben då Sirius dam inte längre kunde träna på Löten. Tränaren berättade öppet i UNT om besvikelsen, något som fick klubbledningen att se rött.

– Det har nog garanterat med det att göra även om de säger att det är fler incidenter än det som påverkat. Det har nog stor del i det här, men jag får återkomma med en längre kommentar senare.

Hur känns det?

– Det känns förstås jättetråkigt och framför allt är det synd om spelarna och Mats Wolgers som byggt upp det här från start. Vi får inte fortsätta på den här resan tyvärr.

Hur ser du på ditt år?

– Det känns som ett helt okej år där vi framför allt byggt upp ett bra fundament att fortsätta på. Jag var väldigt motiverad att fortsätta och det här är extremt tråkigt och ledsamt. När Mats också försvinner så känns det som en helt blå skärm för Sirius tyvärr.

Vad händer nu?

– Jag ska försöka att tänka på annat nu. Jag ska till Löten och samla ihop mina grejer på måndag och sedan se hur det ser ut i fortsättningen.

Sirius ordförande Ove Sjöblom säger att det handlar om samarbetssvårigheter med de andra sektionerna inom Sirius. Beslutet togs för en tid sedan och har vuxit fram under hösten.

– Mellan styrelsen och Olof finns överhuvudtaget inga samarbetssvårigheter utan det handlar om internt inom organisationen. Vi har även herr, akademi och ungdom och där har det inte fungerat. Ansvariga har haft svårt att samarbeta med Olof, säger Sjöblom som även förnekar att Unogård uttalanden i media skulle ha något med det hela att göra:

– Det har ingenting med det här att göra utan det handlar om interna problem.

Arbetet med att hitta en ny tränare är i full gång och har pågått under veckan som passerat. Sirius akademis Olle Andersson har tagit över sportchefsuppgifterna tills vidare.

– Vi har kommit ganska långt och har jobbat intensivt under veckan som har gått. Jag hoppas att vi formellt under nästa vecka har kommit så långt att vi har en ny tränare, men sedan ska det formaliseras till ett avtal också förhoppningsvis, säger Sjöblom.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Daniel Meisels