"Dammsugaren" i form - Sirius fjärde raka seger

FOTBOLL. Fyra matcher och fyra vinster. Sirius fortsätter att vinna i elitettan och detta tack vare ”dammsugaren”.
– Det är positivt menat hoppas jag, säger Moa Mattsson om sitt nya smeknamn.

1 maj 2013 14:02

Det stod den 1 maj i kalendern och då passade Sirius på att bjuda på en riktig styrkedemonstration när man slog Eskilstuna borta med 2–0. Moa Mattsson var bäst på plan, detta efter ett samtal med tränaren Karl Fremdling innan matchen.
– Jag pratade med både Mikaela Björklund och Moa inför matchen. Vi har seriens bästa innermittfält, men jag kände att det fanns en nivå till hos Moa och den fick vi se i dag, säger Fremdling.
Referensen till en dammsugare stämmer bra. Mattsson dominerade tillsammans med Björklund det centrala mittfältet och vann i princip varenda boll. Hon passade dessutom på att göra sitt andra mål för säsongen när hon gav Sirius ledningen i den första halvleken. Ett mål som visade att Mattsson är mer än bara slit och ”dammsugande” på mittfältet.
– Smeknamnet är ganska nytt, det var Kalle som kom på det på någon träning, han tycker att jag suger åt mig bollarna, säger Mattsson.
Karl Fremdling förklarar:
– När jag tränade Vallentuna i början av 2000-talet hade vi en spelare som hette Stefan Johansson och han hade samma kroppsbyggnad som Moa. Varje gång en boll kom i hans yta så sög han in den och det är samma sak med Moa så jag sa det för någon träning sedan, säger Siriustränaren.

Mattsson ledde alltså Sirius fram till en fjärde raka seger och återigen utan att släppa in mål. I och med segern är dessutom Sirius tillsammans med Hammarby de enda två lagen i elitettan som ännu inte har tappat poäng efter fyra omgångar. Sirius toppar serien med bättre målskillnad.
– Det är fantastiskt skönt. Vi har en bra lagsammanhållning och om ett lag ska slå oss så måste de göra en riktigt bra insats, säger Mattsson.
Eskilstuna United var obesegrat inför matchen mot Sirius, men det var inget snack om vilket lag som var det bättre på Tunavallen. Sirius borde dock ha avgjort matchen långt tidigare och om man ska hitta några svagheter i laget så är det just det.
– Moa och ”Mickan” dominerar på mittplan, men det var svårt att känna sig trygg ändå. Jag tycker att vi följer vår matchplan, men det man kan anmärka på är att vi inte skapar sådär jättemånga lägen, säger Fremdling.
Vad säger du om er start?
– Det är så bra som det kan bli och vi har hela tiden trott på oss. Samtidigt gäller det att vara ödmjuk och jobba hårt för man får ingenting gratis i den här serien, säger Fremdling.
För Sirius väntar härnäst match mot Djurgården redan på söndag.
– Då satsar vi på att göra fler mål, säger ”dammsugaren” Moa Mattsson.

Eskilstuna–Sirius 0–2 (0–1)
Målen: 0–1 (19) Moa Mattsson, 0–2 (80) Allysha Chapman.
Hörnor: 1–5 Varningar: 0–0 Publik: 377

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Daniel Meisels