I stället blir det Gävle och Gavlevallen som blir spelplatsen – en arena som den allsvenska nykomlingen kommer att spela sina serie- och cup-matcher på nästa år eftersom naturgräset på Studenternas IP i Uppsala inte bedöms hålla för två herrlag i allsvenskan.

– Matchen mot Djurgården kommer att spelas i Gävle så som det ser ut just nu. Det är bra att vänja sig vid Gavlevallen med underlag och så vidare till serien. Jag har skickat in en bokningsförfrågan till Gävle kommun, och de har sagt att det inte ska vara några problem, säger Adil Kizil.

Varför inte Österängen?

– Det skulle säkert funka, men det beror lite på om planvärmen är tillräckligt stark. Eftersom vi har så pass få träningsmatcher inför svenska cupen så vågar vi inte chansa.

Dalkurd kommer som sagt att ha Österängens IP som bas för träning nästa säsong efter att den allsvenska klubben valt att flytta från Borlänge till Uppsala.

Just nu är det tillfälliga bygglovet under beredningen med en modulbyggnad för omklädningsrum. Någon stress för att få det klart känner inte Adil Kizil inför att träningen drar i gång 8 januari.

– De säger att det kommer att ta ungefär en vecka att få upp modulhuset, säger Kizil.

En annan fråga som det har spekulerats kring är vem som kommer att träna Dalkurd nästa säsong. Huvudtränaren Andreas Brännström har kontrakt ett år till, men uppges i flera medier vara på väg bort. Detta samtidigt som Dalkurd uppges ha skrivit kontrakt med Azrudin Velentic som ny huvudtränare (var i Brommapojkarna i år).

– ”Brännan” har ett kontrakt, och det är det som vi utgår ifrån, men vi får se hur det utvecklar sig, säger Adil Kizil.

Ligger det någonting i spekulationerna?

– Lite ligger det väl i det, men mer än så går det inte att säga just nu.

Dalkurd är annars – precis som de flesta allsvenska klubbar – ute efter nyförvärv. Förre Siriusmålvakten Josh Wicks är fortsatt aktuell för nykomlingen.

– Josh är en duktig målvakt och han är med på en lista över målvakter som vi tittar på. Det vet agenten om. Mer än så behöver inte sägas. Vi har flera namn som vi tittar på, säger Adil Kizil.

En annan spelare som har lämnat Sirius är mittfältaren Kim Skoglund.

– Det är ingen spelare som vi har diskuterat. Vi har ganska fullt på den positionen (mittfältare) och har redan flera spelare där, fortsätter Kizil.

UNT har sökt Andreas Brännström.