Dåligt skytte sänkte Uppsala

Uppsala Basket fick se sig besegrat med 74–56 när man gästade svenska mästarna Södertälje i en träningsmatch. Problem med skyttet präglade Uppsalas match.

22 september 2016 20:51

Statistiken talade sitt tydliga språk efter träningsmatchen. Uppsalas tvåpoängsskytte stannade på 35 procent medan 23 procent av treorna satt. För dåligt mot ett lag av Södertäljes kaliber.

– Vi sköt för dåligt och bollen ville inte in. Det var tungt för oss och sedan hade jag även önskat att vi hade kunnat var lite mer aggressiva och kommit till fler avslut närmare korgen, säger Uppsalas assisterande tränare Anders Jonsson som hade huvudansvaret då Kevin Gains låg hemma med hög feber.

Uppsala spelade runt laget en hel del där landslagsmännen Alexander Lindqvist och Jonathan Person spelade väldigt sparsamt med runt tio minuter var. Poängmässigt var det Axel Nordström som stod ut med sina 19 poäng, den ende i laget som gjorde över tio poäng.

– Axel hade en helt okej match, men även hans skottstatistik hade kunnat vara bättre, säger Jonsson.

Hur betygsätter du matchen?

– Okej, men inte mer än så. Vi hade hellre åkt härifrån med en bättre känsla, men det finns mycket kvar att förbättra. Jag tror att alla är överens om att det var okej.

Uppsala Basket möter Norrköping nästa fredag och kommer förmodligen att spela ytterligare en träningsmatch innan säsongen drar igång den 11 oktober mot Malbas.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Daniel Meisels