Då kan den nya hallen stå klar

Utbyggnaden av UTK-hallen är rejält försenad men nu händer det saker i rask takt. Förhoppningen är att de nya banorna ska kunna tas i bruk tidigt under 2020.

UTK-hallen genomgår en förändring och och om inte en allt för lång tid kan den nya tennishallen stå klar.

UTK-hallen genomgår en förändring och och om inte en allt för lång tid kan den nya tennishallen stå klar.

Foto: Sven-Olof Ahlgren/arkiv

Tennis2019-10-14 17:30

Redan i januari 2015 kunde UNT berätta om Upsala Tennisklubbs planer på att ersätta det tennistält som byggdes 1989 med en ny hall på Gränby sportfält. Fem år senare kan hallen äntligen stå klar, till glädje för många racketsportare. Det hoppas i alla fall ordföranden i AB UTK-hallen, Lars Nordström. 

Det gamla slitna tennistältet, som inrymde fyra banor, är rivet och nybygget kommer att bestå av två delar. Dels en helt ny entrébyggnad och dels själva tennishallsdelen.

– Har vi tur kan entrébyggnaden stå klar till november och att hallen står klar till jul så att man kan börja spela tennis där i januari, säger Nordström.

Den närmaste tiden kommer ett yttertak att läggas och det beräknas ta sex sju veckor i anspråk.

Hallutbyggnaden har dragits med förseningar länge. Planerna från början var att allt skulle vara klart i september 2018. Alltså för drygt ett år sedan. Nordström säger att förseningen beror på tidsbrist när det handlar om en ideellt arbetande förening och att medlemmarna har varit förstående med att allt dragit ut på tiden.

– Helst av allt hade vi velat ha den klar i somras så att man sluppit bryta mitt i en termin, säger han. 

– Sedan är det ju tråkigt för de (som spelade i tältdelen) som inte kan ha sin ordinarie tid.

När allt står klart kommer den nya byggnaden inrymma tre nya tennisbanor, fyra padelbanor och två badmintonbanor. I den gamla hallen finns sex tennisbanor samt squash-banor och pingisbord. Med andra ord ett riktig racketcenter.

I utbyggnaden kommer även kontor att finnas på övervåningen där man gjort klart med tre hyresgäster varav Svenska Judoförbundet är en av dessa. 

Den satta budgeten på drygt 30 miljoner kronor för utbyggnaden ska inte påverkas för förseningen. Men klubben förlorar intäkter under tiden bygget pågår.

– Eftersom vi inte kan spela tennis i tältet får vi inga intäkter där, säger bolagsordföranden.

I de första byggplanerna fanns även en golfhall med men de planerna skrotades för snart två år sedan. 

– Vi har räknat på det här under ett par år och byggboomen som finns i Uppsala gör att priserna stigit. Det blev för dyrt, vi har inte råd, tyvärr, sade Lasse Nordström då som förklaring till att det inte blev något av planerna om golfhallen samt kanslilokalerna som var ämnade för GolfUppsala.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!