Comebacken blir inte av

Känningar och sjukdomar. Det är ett något sargat Sirius som under lördagen tar sig an Öster i svenska cupens första gruppspelsmatch.

16 februari 2018 16:48

Tim Björkström och Shkodran Maholli är sjuka och kan inte vara med i matchen. Under veckan har även Zackarias Faour varit sjuk vilket gör att han inte är hundraprocentig och under fredagens sista träning så fick den tilltänkte startspelaren Johan Eiswohld en känning i ljumsken som gör att han inte heller deltar.

– Vi är glada att vi har en startelva just nu, men vi tycker ändå att vi har gått fram mycket under Portugalresan. Tyvärr är spelare skadade och sjuka i lite för hög grad just nu. Vi går självklart för att vinna, men det är lite för många hack i kurvan just nu för att man ska vara nöjd, säger Sirius tränare Kim Bergstrand.

Det var ett tag sedan Sirius spelade match. Efter 0–4 på Löten mot Sundsvall och 1–1 mot Brommapojkarna har man varit på ett tio dagar långt läger i Portugal för att bygga ihop laget inför det som komma skall.

– Vi får nya möjligheter att spela samman oss, vi kommer få både nya svar och nya frågor att jobba med. Vi får se vart det tar vägen.

I Sirius grupp finns, förutom Öster, även Varberg och IFK Göteborg. I fjolårets gruppspel åkte Sirius ut med minsta möjliga marginal då man hade samma målskillnad som gruppvinnaren Göteborg, men färre antal gjorda mål.

Vad har ni för chanser i år?

– Jag tror ingenting. Vi får köra på gamla fina klichén "en match i taget" och så får vi se hur truppen och presterar. Vi har inte spelat match på länge och har lite spelare på nya positioner, det är svårt att veta exakt. Vi vill vinna varje enskild match, säger Bergstrand.

I fjol vann Östersund cupen varpå ett lyckat Europakval och spel följt. En som såg det komma redan i fjol var Karl Larson som tippade Östersund som segrare inför förra årets cupspel.

Vilka vinner i år?

– I år vinner Malmö cupen. De är ett väldigt bra lag och jag tror folk tänker att de har många nya, men jag tror att de spelarna verkligen vill visa vad man går för, säger Larson.

Inte Sirius?

– Det var en bra följdfråga, men det är vad jag tänker.

Hur tycker du att ni ligger till efter lägret?

– Jag tycker att vi tog stora kliv under lägret med att sätta någon form av grundspel. Det var bättre redan om BP efter Sundsvallsdebaclet. Vi är inte riktigt serieklara än, men vi börjar närma oss och vi ligger i fas, säger Sirius ytterback.

Matchdags

Sirius–Öster

Lötens IP, 16.00

UNT tippar: 2–0

Preliminär startelva: Josh Wicks - Karl Larson, Mauricio Albornoz, Jesper Arvidsson, Axel Björnström - Christer Gustafsson, Oscar Kindlund - Sam Lundholm, Charbel Georges, Ian Sirelius - Stefano Vecchia.

Avbytare: Linus Nygren, Isac Bråholm, Zackarias Faour, Sherko Faiqi, Gustav Nyberg.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Daniel Meisels