Det svänger om Sirius fotboll i allsvenskan. Efter att ha vänt den negativa trenden och vunnit fyra raka matcher under sommaren (BP, Dalkurd och IFK Göteborg gånger två) kommer Sirius nu från två raka matcher.

Om matchen mot Dalkurd (2–3) gjorde ont, sved 0–5-förlusten borta mot Malmö FF bara extra salt i såren.

– Känslan ända sedan omstarten i sommar är att det här blir en kamp hela vägen in till hösten. Det kommer bli stenhårt och vi kommer verkligen få kämpa stenhårt, säger Sirius mittfältare Christer Gustafsson inför söndagens match borta mot Gif Sundsvall.

Artikelbild

| När Sirius föll stort borta mot Malmö FF i den senaste omgången satt Christer Gustafsson inledningsvis på bänken.

– Oavsett om vi är jagade, som det är nu, eller om vi jagar kommer det att bli tufft, så är det. Men jag tycker att vi har fått ihop ett väldigt fint lag nu. Det är tuff kamp om platserna, säger Gustafsson.

Så är det. När Sirius föll stort borta mot Malmö FF i den senaste omgången satt Christer Gustafsson inledningsvis på bänken.

Var det en petning?

– Jag vet faktiskt inte. Jag hade inget snack med Kim (Bergstrand) och ”Tolle” (Thomas Lagerlöf). Det är allsvenskan och det är en del av jobbet av att stå vid sidan ibland.

30-årige Christer Gustafsson har varit med på Sirius häftiga resa från division I till allsvenskan, men om mittfältaren fortsätter även över 2019 återstår att se.

”CG”:s kontrakt löper ut efter säsongen och några intensiva samtal om en fortsättning hålls inte i dagsläget.

– Vi hade ett inledande möte, men det är inga beslut som är fattade. Det finns egentligen inte så mycket att säga om det, säger Christer Gustafsson.

– Men självklart, i och med att jag har varit i klubben länge och att mycket är på gång med nya stadion och allt, är det självklart lockande att fortsätta. Vi får se.

Söndagens motståndare Gif Sundsvall har imponerat i allsvenskan och är just nu sjua i tabellen, tolv poäng före Sirius som å sin sida är en poäng före Brommapojkarna som i dagsläget innehar kvalplatsen.

– Giffarna är ett av de bäst spelande lagen i allsvenskan i år. Jag tyckte att de även ifjol spelade en väldigt fin fotboll, men då fick de inte med sig poängen. Nu har de fått jobba ett år till och nu får de också med sig poängen. Jag är inte jätteförvånad att det har gått bra för dem, säger Christer Gustafsson som också sett Linus Hallenius kvaliteter på nära håll.

– Då jag spelade med honom i Hammarby säsongen 2010 var han fantastisk. Han vann skytteligan i superettan och blev såld till Italien. Jag vet vad han kan och det finns en jäkla potential i honom. Han har haft otur med skador, men visar ju nu vilken sorts spelare han är. Han får vi se upp med, säger Christer Gustafsson.