"Ungdomsledare" polisanmäld och avstängd

En person verksam inom en av Uppsalas största idrottsföreningar har blivit avstängd och polisanmäld för olämpligt beteende mot barn.

"Ungdomsledaren" blev avstängd från sina uppdrag i början av november.

"Ungdomsledaren" blev avstängd från sina uppdrag i början av november.

Foto: TT/arkiv

Brottslighet2019-11-23 18:30

Personen har tidigare varit verksam i flera andra idrottsföreningar i Uppland och bara varit aktiv inom den berörda föreningens ungdomsverksamhet under en kortare period. I början av november uppmärksammade ett barn sin tränare på att något hade hänt och dagen efter blev personen avstängd från sina uppdrag i föreningen. 

– Det handlar om direkt olämpligt beteende gentemot barn. Vi har börjat utreda det och sedan lämnades ärendet över till polisen. Det är polisanmält och vi hade elva familjer som var med i den gruppanmälan som vi lämnade till polisen, säger en styrelseledamot i den aktuella föreningen till UNT. 

Styrelseledamoten vill inte gå in närmare på exakt vad som inträffat utan hänvisar i stället till den polisutredning som ska vara igång. 

– Personen uppträdde korrekt den första tiden och sedan eskalerade det ganska snabbt. Vi är oerhört tacksamma att informationen nådde oss i styrelsen, det viktigaste för oss är att skydda våra barn. 

Personen i fråga är tidigare ostraffad och föreningen hoppas nu att polisanmälan kommer att leda till en fällande dom.

– Hade personen funnits med i registret så hade han aldrig fått vara verksam hos oss. Vårt mål är att det ska bli en dom och då blir det lättare med registeruttag och det förhindrar att han får jobba i andra föreningar. Den här personen är direkt olämplig i sitt beteende med barn, säger styrelseledamoten. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!