Bröt med Ais – jagas nu av andra

Adam Thilander bröt kontraktet med Almtuna i helgen och redan nu jagas backen av andra klubbar. "Det är några lag som hört av sig redan", säger han.

29 oktober 2018 17:12

Skövdesonen, som anslöt till Almtuna till den här säsongen närmast från spel i en kanadensisk juniorliga, lämnade Uppsalaklubben av personliga skäl enligt klubbens hemsida. Och i en intervju med UNT vill Thilander inte gå in på det mer än så.

– Jag vill hålla det till att det var av privata skäl, säger han.

Spelmässigt var han nöjd med den korta tiden i Almtuna.

– Jag tycker att det gick bra, jag är nöjd. Jag gjorde trots allt flest mål och flest poäng på försäsongen. Jag är en tvåvägsback på den offensiva sidan och har hängt in två mål och gjort fyra assister på i stort sett tolv matcher i serien.

20-åringen som representerat Sverige i en rad ungdoms- och juniorlandslag spås en bra karriär. Och andra klubbar har alltså redan hört av sig för hans tjänster sedan det blev känt att han lämnar Almtuna.

– Vi får se. Jag har inte bestämt än när, var och hur det kommer att bli. Det beror helt på vilka som är intresserade. Det är några som har hört av sig redan så det blir lite att fundera på, säger han.

Tidigare valde en annan back, Måns Hermansson, även han att lämna Almtuna för att flytta tillbaka till moderklubben Tingsryd.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Henrik Söderlund