Brasiliansk seger på Vaksala torg

BEACH VOLLEY. Det blev brasiliansk jubel på Vaksala Torg, två gånger om faktiskt, när finalerna avgjordes på söndagen. Men även lite Uppsalajubel blev det också i form av Olov Eriksson som i par med Daniel Eriksson gick till final.

12 juni 2011 19:20

Söndag innebar finaldag för Swedish Beach Tour på Vakasala Torg, och detta med en Uppsalabo i en av semifinalerna. Som sista par tog sig nämligen Uppsalabon Olov Eriksson, i par med Daniel Eriksson, till semifinal där man på söndagen ställdes mot Petter Jonsson och Viktor Jonsson. Segern i kvartsfinalen verkade ha gett mersmak för Eriksson och Jonsson, tävlande för Göteborgs BC, som bjöd på storspel i semifinalen och vann i två raka set. 

I finalen väntade, inte helt otippat, storfavoriterna Vítor Filipe och Álvaro Filho. Finalen blev riktigt jämn till en början och det var först i slutet av första set som storfavoriterna från Brasilien kunde avgöra och vinna med 21-18. Andra set gick betydligt snabbare och efter klara 21-12 utbröt brasiliansk segerdans på Vaksala Torg.
- Brasilianarna var numret för stora tyvärr, säger Uppsalabon Olov Eriksson som ändå var nöjd med helgen.
- Absolut, det känns verkligen skönt med en finalplats. 

På damsidan blev det en förkrossande seger i finalen för Karin Lundqvist och brasilianskan Raquel Ferreira, tävlande för Katrineholm, efter 21-8 och 21-12 mot Göteborgstjejerna Anna Åsberg och Sofia Ögren.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!