Bra genrep av Sandberg

SKYTTE. Ny pallplats och ett nytt silver. Det blev en skimrande avslutning för Uppsalakillen Per Sandberg då europacupskyttet i Schweiz avslutades i Thun med grenen 3 x 20 skott standardgevär. Nu växer sig hoppet om en VM-medalj starkare.

11 juli 2010 21:06

Per Sandberg fick ett lyckat genrep inför VM i augusti. Upplänningen inledde helgen i schweiziska Thun med ett silver i grenen 60 skott liggande, och när krutröken lagt sig kunde Sandberg packa ner ytterligare en silvermedalj i bagaget. Samt en stor portion utökat självförtroende.
– En pallplats i en europacuptävling är ju något man alltid är nöjd med, speciellt med tanke på rådande konkurrens, konstaterade den pricksäkre upplänningen.

Vinnaren Milan Mach från Tjeckien var i en klass för sig med 588 poäng vilket är ett minst sagt imponerande resultat. Efter tjecken blev det dock huggsexa om pallplatserna.

Sandberg prickade in 583 efter 199 i liggande och 192 i såväl stående som knästående. Akilleshälen den här gången var knäskyttet där Sandberg har högre kapacitet än vad han kom upp i den här gången. Ytterligare fyra konkurrenter var tätt bakom, inom en futtig poängs marginal. Därför var silvret extra värdefullt. Och för att greja en pallplats i VM krävs säkert höga 580, allt beroende på väder och vind förstås.

Det är inte bara VM i München som lockar, även OS i London 2012 finns i Per Sandbergs tankar, och faktum är att de första 69 kvotplatserna till OS i London kommer att delas ut under just VM.

Totalt kommer 390 olympiska kvotplatser att delas ut under 2010, 2011 och 2012 till OS i London 2012. De 69 första får skyttarna tävla om under VM i augusti fördelat på alla olympiska grenar.
– Det innebär att skyttet är bland de första av alla olympiska idrotter med att dela ut kvotplatser. Resterande platser inom skyttet kommer att delas ut på världscuper, världsmästerskap och kontinentala mästerskap under 2011 och 2012, förklarar man från Skyttesportförbundet.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Bosse Wiqvist