Bouveng har slagläge på titeln

Victor Bouveng har slagläge på titeln i GT open. Efter en lysande helg på Monza avgörs nu allt i Barcelona i slutet av oktober. ”Jag älskar att jaga”, säger Bouveng.

2 oktober 2017 14:12

I fjol slutade Bouvengs dåvarande BMW-team Walkenhorst Motorsport på en andraplats i det totala teammästerskapet i den tyska långloppsserien VLN på Nürburgring, och Bouveng själv stod som segrare i det individuella mästerskapet i den mest prestigefyllda klassen med enbart GT3-bilar.

Nu är Vassundaföraren nära ännu en titel.

Efter en lysande helg på Monza är Victor Bouvengs spanska BMW-team Teo Martín Motorsport i slagläge i GT open.

– Att komma till finalen i Barcelona endast fem poäng bakom ledningen i mästerskapet gör mig taggad. Jag älskar att jaga och kommer ge allt för att ta hem titeln om lite mindre än en månad, säger Victor Bouveng.

Med en mästerlig körning från Victor Bouveng lyckades han och hans team ta flest poäng av alla under helgen och har riktigt slagläge att ta hem titeln under avgörandet i Barcelona 27–28 oktober.

– Vinner jag titeln med min teamkompis Fran Rueda så har jag lyckats vinna två stora internationella mästerskap på rad. Det skulle ge mig en stor boost till ett drömkontrakt inför 2018, säger Victor Bouveng.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Mathias Rutegård