Bomben: Amerikanskan skickas hem

Underbart var kort för Anastasia Williams. Efter bara en veckas provträning bryter Uppsala Basket kontraktet med amerikanskan. "Hon levde inte upp till förväntningarna", säger coachen Mady Mahdy.

9 september 2019 16:47

Anastasia Williams kom från en säsong helt utan basketspel och var en chansvärvning som inte gick hem. 25-åringen, med meriter från collegespel i USA och en mästartitel i Kosovo, får inte sitt try out-kontrakt förlängt.

Beslutet kommer efter bara en veckas provträning. Amerikanskan kommer inte att spela onsdagens träningsmatch borta mot Telge och flyger hem till USA under fredagen.

– Hon levde inte upp till förväntningarna. Vi såg inte att hon kunde bidra med något som vi inte redan hade. Det var helt enkelt inte rätt pjäs för oss, säger Uppsalas coach Mady Mahdy.

Beslutet var tufft att ta, förstås.

– Det är såklart att det var ett tufft beslut att ta. Det är inte roligt, men det var ett måste, säger Mady Mahdy.

Med drygt tre veckor till premiär inleder Uppsala Basket nu jakten på en ersättare, och nye sportchefen Ashleigh Brown har redan inlett arbetet att hitta en ersättare. Målet är att hitta en mer renodlad insidespelare än vad Anastasia Williams var.

Mady Mahdy betonar dock vikten av att ha två importspelare.

– Vi ska ta in en import istället för Anastasia till att börja med, men målsättningen är fortfarande att vi ska ha två importer. Vi går på en starkare spelartyp, en renodlad femma (center), till att börja med, säger Mady Mahdy.

Den 15 september inleds tävlingssäsongen i och med Svenska cupen-mötet borta mot AIK. Ligapremiären spelas på bortaplan mot Alvik den 28 september. Onsdagens träningsmatch mot Telge sker med befintlig trupp.

– Vi spelar med de spelare vi har, men vi har redan hittat en annan spelare som vi är intresserade av. Det är en spelare som vi hade koll på före sommaren, säger Mady Mahdy.

Vikten att hitta rätt import den här gången behöver ingen betona.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Mathias Rutegård