Bomben: Alvbåge till Sirius

Det sades att inga fler spelare skulle ansluta. Nu har dock Sirius gjort klart med säsongens fjärde nyförvärv då rutinerade målvakten John Alvbåge har skrivit på.

15 mars 2019 10:29

Alvbåge kommer närmast från spel på Cypern där han tillhört Omonia, men varit utlånad till Nea Salamis Famagusta. Speltiden har dock varit minst sagt knapp för den rutinerade målvakten. När Sirius hörde av sig för några dagar sedan valde Alvbåge helt enkelt att säga upp kontraktet, som egentligen gällde till maj, strunta i pengarna – och gå till Sirius.

– Det har varit jävligt struligt att lösa med många frågetecken. Jag fick ge mig på de flesta punkter och det var givetvis pengar inblandat. Jag tänkte "skitsamma, jag vill ta den här chansen". Det är superroligt att komma tillbaka till Sirius och Sverige, säger Alvbåge.

Vad behövde du lösa?

– Vi var ju mitt i säsongen så klubbarna skulle gå med på det. Helst hade man velat ha en deal där jag blev utköpt för någon del, men det stod sig snabbt klart att de inte ville det. Det var en fråga för mig att väga, förlora lite pengar eller ha roligt på fotbollsplanen. Jag valde att ha kul på fotbollsplanen, säger Alvbåge.

Alvbåge, som hunnit fylla 36 år, har ett digert cv med spel i bland annat Örebro, IFK Göteborg och Viborg. Han har även fyra landskamper på meritlistan och har de senaste åren spelat utomlands i först MLS med Minnesota och sedan Stabaek innan flytten till Cypern.

– Jag fick inte bidra så mycket på Cypern utan satt mest vid sidan av. Det kan bli så att man blir backup här i Sirius också, men jag ville komma hem till allsvenskan och vara en del av den här klubben, det lockade mer. Sirius känns som en trevlig klubb.

Sirius har sedan tidigare Lukas Jonsson och Gustav Nyberg under kontrakt och Alvbåge blir målvakt nummer tre i truppen.

– Jag har spelat 19 år på elitnivå så det är bara att kriga och det känns väldigt inspirerande. Jag tror att vi kan utvecklas alla tre och det kommer att bli bra vem som än får spela. Jag tror att mitt spel och mina egenskaper både på och utanför planen kan sporra de andra också.

Tidigare har det från Siriushåll sagts att det inte finns några pengar till nyförvärv.

– Den här posten har legat lite reserverad för en eventuell målvakt, säger sportchefen Ola Andersson.

Varför väljer ni att plocka in John Alvbåge?

– För det första för att vi får tillfället. Vi vill ha så bra målvakter som möjligt och utsätta positionen för konkurrens. John har rutinen, vi har ett viktigt år framför oss. Han tillför rutin, motivation och är i grund och botten en bra målvakt.

Grundar sig värvningen i befintliga målvakters prestationer under försäsongen?

– Det är en samlad bedömning av fjolåret och starten på den här säsongen som gör att vi behöver konkurrensutsätta positionen, säger Andersson.

Alvbåge finns med i Sirius trupp redan till lördagens träningsmatch mot BP, som UNT sänder. Förhoppningen är sedan att han ska bli spelklar för tävlingsmatcher lagom till allsvenska premiären.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!