Blixtinkallad till Diamond League

Snacka om rolig vecka för Upsala IF:s Isak Andersson. I söndags tog han SM-guld och på lördag springer han Finnkampen i Tammerfors. Men det största kan ske på torsdag när han flyger ned till Zürich och Diamond League-finalen. "Det är lite läskigt".

27 augusti 2018 17:58

Redan innan SM-helgens försökslopp på 400 meter häck fick UIF-löparen en hint om att han var aktuell för att få åka till Diamond League-finalen i schweiziska Zürich. Men inget var klart och det var först på måndagsmorgonen när han fick flygbiljetterna som han på allvar kunde rikta in sig på att åka till klassiska Weltklasse-galan som är en av två finalkvällar för den stora friidrottscirkusen. Dagen efter fortsätter avslutningen i Bryssel. Andersson är inte inkvalad men hans två Diamond League-starter i Stockholm de två senaste säsongerna har gjort att han hamnat på poänglistan. När andra tackat nej gick nu frågan till honom om att vara reserv på plats om någon stryker sig.

– Det är tydligen flera som har tackat nej så det är stolpe in för mig, säger han glatt.

– Jag redo att hoppa in. Jag kommer att värma upp och vara standby. Det är lite läskigt. Det är ju ett av de största loppen man kan springa. Om jag får springa så kommer jag att darra som ett asplöv, säger han.

Andersson har ett personligt rekord på drygt 50,05 sekunder och vann SM på 50,99. I finalfältet finns några, däribland norske Karsten Warholm, som gjort tider en bra bit under 48 sekunder.

Från Zürich kommer han direkt att flyga till Tammerfors och Finnkampen i vad som på lördag blir säsongens sista lopp.

– Det blir en intensiv avslutningsvecka på säsongen, konstaterar den trefaldige svenske mästaren.

Förutom Andersson är från UIF även Vanessa Kamga, SM-vinnaren i diskus, och Erik Hagberg, SM-silver på 100 meter, uttagna till lördagens Finnkamp

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Henrik Söderlund