Besvikelse i Sirius trots jätteskrällen

Matchen som hade allt. Nio mål, ramträffar, taktiskt fulländat och fysiskt spel. Dessutom en sällan skådad dramatik. Det var ytterst nära tre Siriuspoäng ...

15 februari 2019 21:40

Siriuskaptenen Klara Molin var besviken efter hemmamatchen mot Iksu trots 4–4 och en jätteskrällpoäng av Sirius. Det var först på straffar som Iksu kunde avgöra.

– Vi hade lägen att avgöra i förlängningen. Det kunde lika gärna ha slutat åt andra hållet, så därför känns det lite surt just nu, säger Molin.

Att Sirius ens skulle vara i närheten av Iksu var det nog få som trodde, förutom 20 hemmaspelare och ett par tränare och ledare.

– Vi gjorde en jäkligt bra kämpamatch och satt i skottlinjen hela tiden, säger Klara Molin.

Det var inte någon turlig poäng för Sirius. Laget spelade taktiskt fulländat och med ett tålamod som säkert gjorde Iksuspelarna lite frustrerade.

– Ja, ja, det märktes. Iksu är vana vid att göra många mål, säger Molin.

Sirius hade segerläge när klockan närmade sig 57 minuter. Iksu tryckte på men skapade inte så jättemånga heta målchanser. Lite typiskt då att det var ett misstag som låg bakom kvitteringen.

I förlängningen hade Sirius de klart bästa målchanserna, men Iksu jobbade också bra med att täcka skott.

Nu har Sirius – precis som i fjol – börjat plocka poäng sent omsider.

– Tyvärr spelade vi inte bra i början av säsongen, och jag vet inte riktigt vad det berodde på. Vi ska egentligen vara ett slutspelslag. Vi får väl se hur det går, men vi har inte givit upp slutspelet, men vi måste ha hjälp av andra lag, säger Klara Molin.

Matchen avgjordes alltså på straffar.

Klara Molin hade gjort ett straffmål när hon fick chansen en andra gång. Hon var tvungen att göra mål. Det skulle bli en repris på den första straffen, ett rappt skott – men den här gången räddade målvakten Lovisa Hedin.

– Jag såg luckan men hon hann få dit handen. Det var en bra räddning, säger Molin, som direkt efter matchen var lite besviken trots poängen mot Sveriges bästa lag.

– Iksu passar oss bra. Vi är starka i defensiven och det gillar inte dom. Jag tycker vi var nära att vinna matchen, men efter tag kan jag nog glädjas med den här poängen, säger Sirius lagkapten.

Superligan

Sirius–Iksu 4–5 efter straffar

(1–2, 1–1, 2–1, 0–0, 0–1)

Målen: 0–1 (4.50) Maria Schoeps-Jonsson, 1–1 (10.50) Alice Granstedt, 1–2 (17.38) Amanda Delgado Johansson, 2–2 (26.43) Sofia Härdin, 2–3 (31.32) Veera Kauppi, 3–3 (41.09) Johanna Claesson, 4–3 (43.29) Caroline Ericsson, 4–4 (56.48) Emelie Wibron, 4–5 (straff) Veera Kauppi.

Skott: 15–31 (4–9, 4–9, 6–11, 1–2)

Utvisningar, Sirius: 1x2 min. Iksu: Inga.

Publik: 360

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Håkan Lundh